Ontinyent viu un emotiu “Cant dels Angelets”

Ontinyent vivia aquest dissabte un especialment emotiu “Cant dels Angelets”, en el dia en què entrava en vigor la distinció d’esta tradició amb 350 anys d’història com a Bé Immaterial de Rellevància Local. 16 xiquets i xiquetes interpretaven les tradicionals cobles de caràcter religiós que anuncien l’arribada de les festes de la Puríssima a la ciutat, a l’endemà del dia en què la Generalitat Valenciana publicava la inclusió del cant en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

Els “Angelets” partien des de la plaça de la Concepció fins al temple de Santa Maria, recorrent el Carrer Major, la plaça Major i els carrers del Regall i Magdalena, acompanyats en processó l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la promoció de Camareres de la Puríssima d’aquest any. En arribar a l’església de Santa Maria es va realitzar la publicació de les festes, el “Cant dels Angelets” i el pregó a càrrec del cronista de la ciutat, Alfred Bernabeu Sanchis, qui no es va cenyir a una intervenció com a historiador, per a reflectir la devoció personal i familiar per la patrona en un pregó ple de sentiments.

Bernabeu va destacar que “els angelets són els autèntics pregoners de la festa, perquè des de 1662 han estat ells qui l’han anunciada”, assenyalant que el fet del nomenament com a Be Immaterial de Rellevància Local “ha d’estar un primer pas per a la seua declaració com a Be d’Interès Cultural a nivell nacional”. El Cronista oficial feia un recorregut per l’itinerari secular de la devoció en Ontinyent a la seua patrona, que junt al Santíssim Crist de l’Agonia “són els pilars que sustenten la fe dels ontinyentins des del seu naixement com a poble”, destacava.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 2 =