Ontinyent programa una edició especial de «Majors Actius»

Dos rutes turístiques, un tast de vins i d’olis i un concert tribut a Nino Bravo i Rocío Jurado són les activitats previstes

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la regidoria de Majors Actius ha previst 4 activitats especials per al mes de juliol, les quals es desenvoluparan amb totes les garanties de seguretat. El regidor de l’àrea, José Rafael Sanchis, presentava aquest dimarts junt a la regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Paula Soler, la programació especial de «Majors Actius» prevista per a aquest estiu després que la pandèmia obligara a la suspensió de les activitats previstes.

Sanchis explicava que «la pandèmia ens ha impedit dur a terme les activitats que teníem previstes. Els majors han sigut un dels sectors més afectats durant aquests mesos i, per això, volíem que amb l’inici d’aquesta nova realitat, els nostres majors comptaren també amb activitats perquè anaren recuperant la normalitat i sobretot, l’autonomia que des del programa Majors Actius promovem», remarcava.

Per la seua part, la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, també destacava que «els majors són un sector molt important de la nostra societat. Durant el confinament, hem estat al seu costat a través del programa a domicili d’aliments i medicines o el servei d’atenció psicològica. Era el moment de protegir a un dels sectors més vulnerables» i remarcava que aquestes 4 activitats naixen precisament per agrair a la població major de 55 anys el seu esforç durant aquestos mesos i poder continuar la tasca de fomentar l’envelliment actiu i saludable que ve duent-se a terme des de la regidoria», manifestava.

En aquest sentit, s’han previst activitats físiques perquè segons afirmava Sanchis «és important a tots els trams d’edat per tenir una vida saludable i, especialment, després de tres mesos d’haver estat a casa». La primera activitat tindrà lloc el pròxim 9 de juliol a les 9:00h. Serà una ruta turística pel patrimoni del riu Clariano, en la qual les persones participants descobriran la història dels distints usos i aprofitaments que s’han fet del riu Clariano i les seues aigües a través de molins, xumeneres, ponts o esglésies. A més, el 16 de juliol també a les 9:00h s’ha previst una ruta senderista etnobotànica pel barranc de la Puríssima on les persones participants descobriran la biodiversitat d’aquest espai.
La programació continuarà el proper 23 de juliol amb un tast de diferents vins i olis d’Ontinyent, així com una degustació dels diferents embotits de la Vall d’Albaida al Palau de la Vila. Finalment, l’1 d’agost tindrà lloc el concert «Al Fin Juntos», un tribut als cantants Nino Bravo i Rocío Jurado a la Glorieta amb un aforament màxim de 300 persones.

Per a participar en totes aquestes activitats gratuïtes sols serà necessari la inscripció prèvia per poder garantir la seguretat de totes i tots. En el cas de les rutes turístiques (aforament màxim de 20 persones per a cada ruta) i el tast de vins (aforament màxim de 40 persones), caldrà inscriure’s a l’Oficina de Turisme. Pel que fa al concert «Al Fin Juntos», caldrà telefonar al 674753038 a partir d’aquest dilluns 6 de juliol. El regidor incidia que per a participar en aquestes activitats serà necessari l’ús de la mascareta perquè «és la millor manera de protegir-nos i protegir a les persones que ens envolten. Volem recuperar la normalitat, per això, és molt important no baixar la guàrdia», incidia.

No hay comentarios

Dejar respuesta