Ontinyent presenta la nova flota de neteja viària

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat a la ciutadania els nous equipaments de la flota de neteja viària, que aposta per equipaments elèctrics i de baixes emissions sonores. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per la regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, el regidor de neteja viària, Manuel Cuesta, i responsables de l’empresa adjudicatària, RECISA, destacava “la important inversió en maquinària i personal per aconseguir una ciutat el més neta possible, un objectiu al que és imprescindible la implicació de la ciutadania”.

Dins la crida a la implicació ciutadana s’enmarca la nova retolació dels vehicles, amb el lema “Cuidem Ontinyent” que apel·la a l’empatia i corresponsabilitat ciutadana en aspectes com el correcte ús de les papereres, el no abandonament de trastos en la via pública (es disposa del servei de recollida a la porta prèvia cita telefònica i l’ecoparc) així com un bon ús dels contenidors de selectiva o la recollida d’excrements d’animals domèstics. Cal recordar que el servei es va adjudicar en 2021 a l’empresa RECISA amb un cost de 726.743,49 euros anuals més l’IVA durant un període de 4 anys prorrogable fins a altres 2, augmentant respecte a l’anterior contracte els mecanismes de control, incorporant nous criteris sistenibles i adquirint maquinària més moderna.

Des de RECISA, el seu gerent, Luis Unánue, destacava estos nous equipament com a “molt moderns i enfocats a la nova legislació mediambiental, per assolir uns objectius en neteja molt ambiciosos”. En total, es compta amb 12 vehicles adscrits a la contrata, en la seua majoria elèctrics, i als casos en que no ho són, amb baixes o molt baixes emissions tant de gasos com sonores. Unánue explicava que “pràcticament tots els vehicles lleugers són elèctrics, com fregadores o hidronetejadores, a més d’una motocicleta i una bicicleta, com també ho són equipaments mòbils com ara les bufadores. També comptem amb un camió recolector amb sistema de pesatge i el vehicle de caixa oberta per recollida de trastos que són de baixes emissions, o vàries agranadores de baix consum i baixes emissions, a més d’una agranadora d’alt rendiment molt poc sorollosa per a un vehicles d’estes característiques. Tota la maquinària compleix els requisits energètics de la classe energètica A o superior.

Quant als recursos humans, el personal varia entre 21 i 25 persones en funció del moment de l’any. També es compta amb nous mecanismes de control amb geolocalització dels equips per potenciar una millor resposta a les necessitats, i s’han incorporat nous criteris de sostenibilitat que  inclouen la prohibició d’utilitzar el compost químic glifosat en el control d’herbes; i la utilització de productes de neteja de baixa toxicitat i alta biodegradabilitat, que a més no hagen estat testats o experimentats amb animals.

No hay comentarios

Dejar respuesta