Ontinyent inaugura l’exposició mes valuosa mai mostrada a la ciutat

L’alcalde d’Ontinyent i el President de la Diputació obrin les portes d’una selecció del patrimoni de la corporació valenciana que inclou més de 60 quadres d’autors com Sorolla, Pinazo o l’Equip Crònica

Toni Gaspar destaca que gràcies a la idea de Jorge Rodríguez “estos quadres estan sent vistos per molta més gent de la que els ha pogut veure des que estem en democràcia”

ontinyent-expo7aOntinyent inaugurava aquest dilluns a la seua renovada Casa de Cultura l’exposició d’obres d’art més valuosa mai mostrada a la ciutat. L’Alcalde, Jorge Rodríguez, i el President de la Diputació de València, Toni Gaspar, obrien les portes d’una selecció de més de 60 obres del patrimoni de la corporació valenciana que fa un recorregut per la història de l’art valencià des del gòtic fins a l’actualitat, amb una especial atenció als segles XIX i XX.

En la inauguració de la mostra, a la qual acudien nombrosos representants del món polític i associatiu de la ciutat i la comarca, Toni Gaspar destacava que “estos quadres van a ser vistos per més gent que en tots els anys de democràcia de la Diputació, i això va ser gràcies a una idea del vostre alcalde, del que podeu estar ben orgullosos”. Jorge Rodríguez, destacava que “volíem que l’art puguera eixir dels despatxos i anar a pobles i ciutats on es compta amb espais adequats per a mostrar-lo. A Ontinyent hem pogut millorar la Casa de Cultura per acollir una mostra d’una importància de la que no ens consta cap precedent, i a partir d’ara poder acollir més exposicions de gran valor”

ontinyent-expo10aEn nom dels tres comissaris de l’exposició, Ester Alba, Mireia Ferrer i Rafael Gil, aquest últim intervenia al torn de parlaments per a destacar que la mostra que s’obri a Ontinyent “és una ocasió única i ineludible per a la població de la ciutat i la comarca, en un espai expositiu com aquest, remodelat per tenir totes les característiques necessàries”. Així, donava detalls d’una mostra que inclou 6 quadres de Sorolla, entre ells una de les peces patrimonials més valuoses i importants de propietat pública a la Comunitat Valenciana: el quadre “Pescadoras Valencianas”. Adquirit en una subhasta a Londres en 1979, suposa una de les obres emblemàtiques de d’un autor que a donar els seus primers passos becat per la Diputació, que ajudava a aquests joves artistes a pagar els seus estudis a ciutats europees com Roma i París.

Altres obres que s’exposen són un retrat de Sant Vicent Ferrer de l’artista albaidí José Segrelles i una peça d’Agustín Esteve, deixeble de Goya; a més d’obres de l’Equip Crònica, Ignasi Pinazo, Nassio Bayarri, Miquel Navarro, Carmen Ramírez, Eusebio Sempere o Carmen Grau entre d’altres de reconegut prestigi. Així mateix, es dedica un espai a les dones artistes que despuntaren com a pioneres en la seua època, la producció de les quals resulta essencial per a entendre l’art contemporani valencià.

ontinyent-expo12aL’exposició serveix d’estrena a les obres de remodelació de la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bárbara, una actuació , que ha estat objecte d’una intervenció executada durant 7 mesos amb una inversió de al voltant de 360.000 euros, dels quals la Diputació ha aportat el 50%. Les obres de remodelació d’aquest immoble de tres plantes d’altura al carrer Maians, originari del SXVIII, han dotat al recinte de més espai expositiu, a més de reforçar les estructures i millorar l’accessibilitat, els acabats o les condicions ambientals, d’il·luminació i seguretat, donant compliment a les directrius del Ministeri de Cultura per tal que la ciutat puga acollir grans exposicions d’ara en davant en aquest recinte.

“Memòria de la Modernitat”, que podrà ser visitada fins a finals del proper mes de febrer, s’acompanyarà de diverses activitats paral·leles com visites guiades i teatralitzades, tallers infantils, concerts, trobades amb artistes o taules Redones, a més d’una segona mostra titulada “Coneix la Diputació”, que es podrà visitar al mateix període al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i on es presenta la institució de forma didàctica a través de panells fotogràfics i textos.

1 Comentario

  1. Causa vergüenza ajena las mamadas en serie que estos politiquillos de tres al cuarto se hacen entre ellos por turno, aprovechando que son un poquito más despiertos que los anteriores y se les ocurren este tipo de cosas “p’al pueblo”, pero la mentalidad caciquil es igualica… Qué digo igualica, peor en los izquierdosos, porque se suelen creer más cultos, sin serlo. Mirad, capullos estatistas, las personas que amamos el arte somos lo suficientemente mayorcitos para saber qué museos nos interesa visitar. Antes de traer cuadros a Játiva mediante carísimos traslados, para que podáis pegaros la vacilada de traer la “exposició més valuosa”, bajad los impuestos para que podamos ir a ver las obras en su museo, si es que nos sale de los huevos. Que os aplauda vuestra abuela, caciquillos.

Dejar respuesta

3 × 3 =