Ontinyent celebrarà el Dia Mundial del Turisme amb una ruta temàtica gratuïta sobre la Guerra Civil

Tindrà lloc aquest diumenge i mostrarà com es va viure el conflicte en la ciutat a través d’un recorregut per alguns dels edificis i espais urbans més emblemàtics

L’Ajuntament d’Ontinyent celebrarà el “Dia Mundial del Turisme” el proper diumenge amb una ruta guiada gratuïta de caràcter temàtic, dedicada a la Guerra Civil Espanyola. La regidora de Turisme, Sayo Gandía, explicava que la visita guiada correspon al segon dels Itineraris pels Espais de la Memòria Democràtica posats en marxa la passada primavera, que compta amb 13 pannells a diferents indrets de la ciutat, vinculats a 3 periodes diferenciats: el final de la 2ª República, la Guerra Civil i la dictadura franquista.

En paraules de Sayo Gandía “el treball que hem vingut fent a Ontinyent vinculats als espais de Memòria Democràtica ha estat molt intens, i ens permet organitzar activitats com aquesta, turística i alhora educativa, que ens permet saber més sobre la nostra història”. Així, la ruta guiada “Guerra i revolució. Espais i fets de la Guerra Civil” permetrà fer un recorregut per alguns dels edificis i espais urbans més emblemàtics d’Ontinyent, coneixent com es va viure el conflicte a la ciutat i els seus episodis més destacats des d’un punt de vista local.

Durant la ruta, que començarà diumenge 25 de setembre a les 11:00 hores al Col·legi La Concepció (antic Hospital Militar Internacional), es descobriran qüestions com la revolució social i econòmica que experimentà el municipi durant els primers mesos de guerra, l’ús que prengueren alguns edificis històrics al llarg de la contesa o la implantació d’indústria bèl·lica i unitats militars. El recorregut finalitzarà amb l’obsequi per als assistents d’un producte autòcton d’Ontinyent. Les places són limitades, i cal inscripció prèvia en Tourist Info Ontinyent, per telèfon 962916090 o al correu electrònic ontinyent@touristinfo.net.

Quant al lema del “Dia Mundial del Turisme” d’enguany, impulsat per l’OMT, l’Organització Mundial del Turisme, Sayo Gandia explicava que “l’OMT ens fa una crida a repensar el turisme. Un plantejament que venim ja fent-se a Ontinyent, on estem apostat per un turisme sostenible, no massificat i segur. Activitats com la d’aquest diumenge van en esta línia”, manifestava.

No hay comentarios

Dejar respuesta