Ontinyent, Alcoi i l’Associació de Tallers d’Automoció de La Vall reclamen una solució “urgent” a la demora en les cites de les ITV

Traslladen al Director General de SITVAL la preocupació per la indefensió en que queden les persones que no poden dur els seus vehicles a revisió

Els Ajuntaments d’Ontinyent i Alcoi i l’Associació de Tallers d’Automoció de La Vall d’Albaida s’han unit en la reclamació d’una solució “urgent” a la demora en les cites de les Inspeccions Tècnics de Vehicles (ITV) que està registrant-se a la Comunitat Valenciana. Els alcaldes d’ambdós municipis, Jorge Rodríguez i Toni Francés, i una representació de la referida associació encapçalada pel seu president, Ximo Gramage, es reunien aquest dijous amb Javier López Mora, actual Director General de la Societat Valenciana de les ITV, SA (SITVAL), entitat pública que gestiona les inspeccions tècniques dels vehicles en la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que l’anterior govern autonòmic va decretar el pas a gestió pública d’aquest servei, que portava 25 anys en règim de concesió, constituïnt-se SITVAL com a nova entitat pública gestora del servei. En febrer de 2023 es va consumar la reversió, amb Josep Albert com a gerent, i diversos canvis en el sistema de prestació del servei aparellats al personal han derivat en que la demora en la consecució de cites supere en ocasions els tres mesos.

Els representants municipals i de l’associació traslladaven unànimement al Director General la preocupació per un problema que Jorge Rodríguez destacava que “és un servei necessari que s’ha de poder prestar a la ciutadania. S’estima que el 30% dels vehicles que estan circulant a la Comunitat Valenciana no tenen passada la ITV, i és molt necessari que el coll de botella que s’ha creat s’ha de poder resoldre”. El primer edil ontinyentí avançava la seua intenció de dur l’assumpte en forma de moció als plenaris de la Diputació de València i l’Ajuntament d’Ontinyent.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés,  incidia en què “cal una resposta urgent, ja que estem obligant a la ciutadania a passar la itv fora de les nostres comarques, per poder complir amb allò que és una obligació legal. És un problema derivat de l’assumpció directa del servei per part de la Conselleria, que ha derivat en una manca de recursos humans que cal atendre. Agraïm els esforços que estan fent les persones que treballen en les itvs valencianes per atendre de la millor forma possible el servei tot i la situació de precarietat i manca de recursos en la que es troben”.

Des de l’Associació de Tallers d’Automoció de La Vall d’Albaida, Ximo Gramage apuntava que «és una situació que no te cap ni peus, un sense sentit, perquè la gent es pot veure en la situació de no poder circular en el seu vehicle perquè s’els demana fer una revisió a la que no poden accedir en els terminis necessaris, i en cas contrari s’exposen a la sancions econòmiques i retirada de punts del permís de conducció. Són circunstàncies especials en moments especials, i reclamen solucions especials, que són les que demanem”, concloïa.

No hay comentarios

Dejar respuesta