Obra Social de Caixa Ontinyent aportarà un vehicle adaptat a l’associació de malalts d’Alzheimer de Muro

Permetrà el transport dels usuaris del Centre de Dia Benicadell

Obra Social de Caixa Ontinyent ha signat hui un conveni pel qual facilitarà un vehicle adaptat a l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Muro i comarca (AFA), que facilitarà el trasllat dels usuaris del Centre de Dia Benicadell.

L’acord s’ha formalitzat hui, Dia Mundial de l’Alzheimer, com a mostra del suport de l’entitat als afectats per la malaltia i els seus familiars. En l’acte han comparegut la Presidenta d’AFA, Inmaculada López, i el Cap de Secretària i Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicente Ortiz.

La inversió de l’entitat en el vehicle es xifra en 45.000 euros, i estarà disponible en un parell de mesos, ja que precisa d’una adaptació prèvia per a l’accés de persones amb mobilitat reduïda.

El Centre de Dia Benicadell compta amb 16 treballadors i 30 usuaris procedents de Muro i de localitats properes (Agres, Alfafara, Benimarfull, Benillup, Beniarrés, L’Orxa, Almudaina, Planes, etc), sent indispensable un vehicle d’aquestes característiques.

La Presidenta d’AFA Muro i Comarca, Inmaculada López, ha assenyalat que el servei de transport adaptat “és una prestació més que necessària, ja que sense ell molts dels malalts d’Alzheimer no podrien acudir al Centre de Dia per les limitacions físiques que causa aquesta malaltia, per la falta de temps dels familiars o bé per la distància des del seu domicili, ja que el nostre àmbit d’actuació és comarcal”. També ha manifestat una gran satisfacció per que existisquen entitats com Caixa Ontinyent que porten a terme iniciatives tan importants i necessàries.

Per la seua banda, el Cap de Secretaria i Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicente Ortiz, ha ressaltat la labor del Centre de Dia Benicadell i de l’Associació de Malalts d’Alzheimer de Muro, que mereixen tot el suport possible, i ha incidit que “l’aportació de Caixa Ontinyent és, en realitat, l’aportació de tots els seus clients a Muro ja que són ells, amb la seua confiança en la nostra entitat, els qui fan possible aquest tipus d’actuacions. Revertir els beneficis en la mateixa localitat en què es generen és un compromís que només té i manté Caixa Ontinyent”.

És el cinquè vehicle que l’entitat posa a la disposició dels Centres d’Atenció a persones amb mobilitat reduïda en els últims anys, després dels aportats al Centre de Dia de Benigànim, a l’Associació Prominusválids psíquics de la Safor (Asmisaf), al Centre de Dia de l’Olleria i a Aspromivise a Xàtiva.

Cal destacar que en 2015, més de 254.000 persones es van beneficiar directament de l’obra social realitzada per Caixa Ontinyent, que disposa de 25 centres implantats en 13 localitats, 147 publicacions sobre temes autòctons, una col·laboració continuada amb més de 300 col·lectius, presència en els 3 Campus universitaris de la zona i gestiona 3 fundacions de caràcter cultural, docent i assistencial.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez − 1 =