Nova campanya de prevenció d’alcohol de la Regidoria de Sanitat «En Falles festa sana!»

«En Falles festa sana!» és el nou lema de la campanya de prevenció d’alcohol de la Regidoria de Sanitat

La UPCCA de Xàtiva, organisme dependent de la regidoria de Prestacions Sanitàries, encapçalada per Cristina Suñer, en col·laboració amb la Regidoria de Falles i la Junta Local Fallera de Xàtiva, engega l’actuació preventiva“En Falles festa sana!”

Dins de la política de prevenció marcada per la Regidoria de Prestacions Sanitàries, la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) engega una campanya de conscienciació ciutadana sobre l’ús i l’abús de l’alcohol.

«En Falles festa sana!” és el nom de la campanya llançada amb la col·laboració de la Regidoria de Falles i la Junta Local Fallera que pretén transmetre uns consells bàsics relacionats amb el consum d’alcohol durant les festes falleres, com anar amb compte amb barrejar el consum d’alcohol amb la disparada de petards, evitar conduir qualsevol vehicle baix els efectes de l’alcohol, no embrutar els espais públics i mantenir unes normes bàsiques de convivència per no molestar el veïnat, entre d’altres.

Els estudis estadístics sobre addiccions apunten l’alcohol com la substància més consumida entre els joves i no tan joves, i és durant les festes, especialment les Falles, quan el consum abusiu d’alcohol augmenta perillosament, a més de ser l’inici del consum de drogues. Des de la Regidoria aprofiten per recordar que l’abús d’alcohol deriva en una serie de problemes de salut pública i convivència importants.

Des de la UPCCA s’ha fet arribar als casals de totes les comissions falleres del municipi i centres escolars de secundària cartells amb un decàleg que conté consells sobre com gaudir de les festes sent responsables amb el consum d’alcohol i respectuosos amb els nostres conciutadans i conciutadanes.


«En Falles festa sana!» es el nuevo lema de la campaña de prevención de alcohol de la Concejalía de Sanidad

La UPCCA de Xàtiva, organismo dependiente de la concejalía de Prestaciones Sanitarias, encabezada por Cristina Suñer, en colaboración con la Concejalía de Fallas y la Junta Local Fallera de Xàtiva, pone en marcha la actuación preventiva “En Fallas fiesta sana!”

Dentro de la política de prevención marcada por la Concejalía de Prestaciones Sanitarias, la Unidad de Prevención Comunitaria en Conductas Adictivas (UPCCA) inicia una campaña de concienciación ciudadana sobre el uso y el abuso del alcohol.

«En Falles festa sana!” es el nombre de la campaña lanzada con la colaboración de la Concejalía de Fallas y la Junta Local Fallera que pretende transmitir unos consejos básicos relacionados con el consumo de alcohol durante las fiestas falleras, como ir con cuidado con mezclar el consumo de alcohol con el disparo de petardos, evitar conducir cualquier vehículo bajo los efectos del alcohol, no ensuciar los espacios públicos y mantener unas normas básicas de convivencia para no molestar al vecindario, entre otros.

Los estudios estadísticos sobre adicciones apuntan al alcohol como la sustancia más consumida entre los jóvenes y no tan jóvenes, y es durante las fiestas, especialmente las Fallas, cuando el consumo abusivo de alcohol aumenta peligrosamente, además de ser el inicio del consumo de drogas. Desde la Concejalía aprovechan para recordar que el abuso de alcohol deriva en una serie de problemas de salud pública y convivencia importantes.

Desde la UPCCA se ha hecho llegar a los centros de todas las comisiones falleras del municipio y centros escolares de secundaria carteles con un decálogo que contiene consejos sobre cómo disfrutar de las fiestas siendo responsables con el consumo de alcohol y respetuosos con nuestros conciudadanos y conciudadanas.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × cinco =