Normalitat al dispositiu especial de neteja viària de la nit de Sant Josep

El servei es va ampliar al 100% per a optimitzar la cobertura

La normalitat va predominar als carrers de Xàtiva durant el dispositiu de neteja viària dissenyat per a la Nit de la Cremà, en el que es va traure al carrer al 100% del servei per tal de donar cobertura i facilitar les tasques d’arreplegada dels residus. El dispositiu especial es va iniciar a les dotze de la nit i va finalitzar a les set del matí.

limpieza-noche-de-fallas-2Des del Departament de Neteja Viària, no obstant, destaquen l’alt grau de brutícia trobada a les zones ocupades pels casals fallers, així com la manca de neteja a les carpes abans del seu desmuntatge, el que va dificultar els treballs de neteja. Altre dels inconvenients a l’hora de l’arreplegada va ser l’emprament per part d’algunes falles d’elements no combustibles com pedres, rajoles o taulellets, així com l’excés de grava i arena.

La meteorologia també va complicar en certa mesura les tasques de recollida, ja que la pluja que va caure durant la vesprada va provocar l’enduriment de l’arena i l’adhesió dels petard a terra, el que va fer més incòmoda la seua retirada. Les ratxes de vent van ser altre dels handicaps, ja que van fer que la brutícia i la cendra es dispersaren pels carrers.

En relació a les incidències de falles, i a falta de que els treballs de neteja dels propers dies detecten més incidències, destaquen el dany provocat a setze paperers i dotze contenidors de residus sòlids urbans així com un parell de contenidors cremats, un a la zona de l’Institut Josep de Ribera amb el carrer Acadèmic Maravall i l’altre al carrer Vicente Boix.

A més a més, durant la setmana fallera, cada comissió va disposar d’un contenidor d’ús exclusiu en el que dipositar el fem i es van col·locar diverses papereres de cartró junt als monuments.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 − 6 =