Música, rutes i noves idees didàctiques a les XII Jornades de Xàtiva sobre literatura i territori

Aquest cap de setmana la Casa de Cultura es converteix en punt de trobada per a docents, escriptors i artistes

Xàtiva, 2 de maig de 2025.- La Casa de Cultura de Xàtiva acull, del 2 al 4 de maig, les XII Jornades «Literatura, territori i educació», una trobada que reunirà professorat, investigadors, escriptores i músics per reflexionar sobre la relació entre territori, educació i expressió artística.

«Aquestes jornades estan organitzades pel Departament de Didàctica de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València i tenencom a objectiu mostrar la vinculació entre l’espai i la creació literària. Tot això amb unes trobades que tenen exposicions, conferències, ponències, presentacions de llibres, recitals, multitud d’activitats. Cada any, en cada edició, n’hi ha un fil temàtic i en un any el fil temàtic és la cançó», ha explicat el regidor de Cultura Alfred Boluda.

L’acte inaugural se celebra aquesta vesprada i comptarà amb la presència de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, a més de representants institucionals i universitaris. La conferència d’obertura, a càrrec de l’escriptor Xavi Aliaga, porta per títol «L’esclat de la música valenciana del segle XXI».

Durant tres dies, el programa combinarà comunicacions acadèmiques, taules redones, exposicions, tallers i rutes literàries i musicals, amb activitats dirigides tant al públic universitari com al professorat de Primària i Secundària. També s’oferiran propostes obertes a la ciutadania, com ara concerts i visites guiades.

Entre les activitats més destacades, cal esmentar la visita comentada a l’exposició «La música valenciana reviscola», el concert de Manu Chàfer al pati de la Biblioteca Municipal i la taula redona sobre literatura xativina, amb la participació d’autors com Purificació Mascarell i Toni Cucarella.

El dissabte estarà dedicat a la presentació de més de trenta projectes didàctics, que mostraran metodologies innovadores per treballar la literatura, la cançó i la memòria a l’aula. L’objectiu comú: oferir un ensenyament del valencià viu, arrelat i transformador.

La cloenda de les jornades tindrà lloc diumenge amb dues rutes especials: «Si ens posem a cantar cançons», guiada per Pep Gimeno «Botifarra», i «On comença l’horta i acaba el secà», un itinerari literari i musical per l’entorn de Xàtiva.

Organitzades pel projecte Geografies Literàries 3.0 de la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva, aquestes jornades volen connectar cultura i educació i fer de la ciutat un espai viu de reflexió, formació i creació.

No hay comentarios

Dejar respuesta