Multitudinària participació en la Romeria de Santa Anna

Com cada primer de maig, la Llosa de Ranes ha celebrat la seua Romeria a Santa Anna, amb una tradició que ultrapassa les tres dècades.

Al voltant d’un miler de persones es van aplegar a l’Ermita de Santa Anna per a este emocionant acte, no només llosers, sinò també persones vingudes d’altres municipis.

romeria-santa-ana-1Com és tradició, els romers recolliren les tradicionals canyes i llistes en la Plaça Major abans d’emprendre la pujada a Santa Anna. Allí, el rector Antonio González, que debutava en la romeria, va beneir els carros i els cavalls.

Des d’allí es van encaminar cap a l’ermita junt amb els carros i els cavalls en una comitiva tancada per la imatge de Santa Anna. El sol va lluir i va acompanyar els assistents durant tota la jornada, de manera que van poder gaudir del camí de quasi 4,5 quilòmetres que separa la localitat de l’ermita i de les esplèndides vistes que Santa Anna depara gràcies a la seua privilegiada ubicació.

Quan la santa va arribar a l’ermita, va ser rebuda amb una dansà a càrrec del grup de danses Ras i Pla. En acabant, va tindre lloc la missa oficiada per Antonio González, el rector del poble, seguida per la tradicional benedicció dels termes, completant així els actes del matí.

romeria-santa-ana-3Després de reposar forces amb el dinar als voltants de la mateixa ermita i dels Banys, l’antic balneari va acollir la presentació del llibre de Manel Arcos “Micalet Mas de la Llosa de Ranes”, llibre que ja va ser presentat el passat dimarts 23 d’abril, coincidint amb el Dia del Llibre.

La jornada va acabar amb la tornada dels romers des de l’ermita fins al casc urbá de la Llosa de Ranes.

En la organització de la romeria a Santa Anna participaren els festers de les pròximes festes patronals i la quinta que este any celebra el seu 50 aniverari, els nascuts en 1969.

No hay comentarios

Dejar respuesta