El millor art gràfic valencià dels anys 70 es dona cita a Xàtiva

La sala de columnes de la Casa de Cultura de Xàtiva alberga aquestos dies una interessant exposició que reuneix una mostra de la millor producció d’art gràfic valencià de la dècada dels 70. L’exposició, anomenada “Art dels 70, poètiques del trencament”, recull obres de 29 autors contemporanis, entre els quals podem trobar firmes tan prestigioses com les de Joan Genovés, Rafael Armengol, Manuel Boix, Eusebi Sempere, Manolo Valdés, Antoni Miró o l’equip Realitat, entre altres.

Josep Albert Mestre Moltó, doctor en Estètica i autor de la introducció del catàleg de l’exposició, afirma que “reconèixer ara l’art dels setanta, en aquest cas a través d’una exposició col·lectiva que ens ofereix a molts dels seus més preclars representants en obra gràfica, suposa una recreació feliç de la realitat artística que fou central en la consolidació en els nostres artistes de les poètiques avantguardistes europees i internacionals, amb senyes d’identitat pròpies”.

Segons explica Mestre, les obres exposades “fluctuen entre tendències neofiguratives i abstractes, entre expressionisme, el realisme social amb marcat sentit crític, el pop, i el conceptualisme més combatiu”.

La mostra, que podrà contemplar-se fins l’11 de novembre, ha estat organitzada per l’Ajuntament de Xàtiva i la Diputació de València, amb la col·laboració de la càtedra Antoni Miró d’art contemporani de la Universitat d’Alacant.

No hay comentarios

Dejar respuesta