Més d’una trentena d’actes commemoren el 25N a Xàtiva

Més d’una trentena d’actes donen contingut a l’amplíssima programació elaborada per la regidoria i el Consell de les Dones de Xàtiva al voltant de la commemoració del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere. En el matí d’ahir, la regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, va presentar aquesta extensa programació que va arrencar el passat mes d’octubre i s’estén fins el 15 de desembre. A més, es va presentar el cartell guanyador del concurs d’enguany, obra de Sara Pastor Nadal, alumna de segon de Batxillerat de l’IES Josep de Ribera.

Chapí ha destacat que “durant tot l’any realitzem activitats de manera transversal, amb participació de les àrees de Joventut i Sanitat. Enguany hem tingut una gran participació en els concursos de dibuix i cartells, amb més de dos-cents participants dels instituts i molts altres dels col·legis”. La regidora també s’ha referit al manifest que serà debatut al plenari municipal del proper dissabte, “per posar de relleu la tasca que ens queda per fer i encoratjar a la societat”, en paraules de Chapí.

Chapí ha desvetllat també que durant el darrer trimestre han augmentat el nombre de consultes en relació a denúncies per violència de gènere i també s’ha incrementat el número de trencaments d’ordres d’allunyament, en especial durant el mes de setembre, segons ha informat la regidora.

Pel que fa a la programació, ofereix una variada tipologia d’actes que va des dels concursos artístics fins les concentracions, passant per xerrades col·loqui, exposicions, cine fòrum, activitats amb escolars i presència en esdeveniments esportius. Però sense dubte, el major pes de la programació el sustenten les xerrades i les activitats culturals.

Per al dia 25 de novembre, està convocada una gran marxa contra la violència de gènere amb acompanyament de la batucada de l’escola de música Rhytmus. Prèviament (18h) se celebrarà la recepció de les pancartes participants al tercer concurs de pancartes contra la violència de gènere. L’eixida de la marxa serà a les 19 hores. En finalitzar, es produirà la lectura del manifest del Consell de les Dones, amb una exhibició de la Muixeranga de Xàtiva. Després, es lliuraran els premis del concurs de pancartes i, en acabar, es durà a terme la concentració del 25 de novembre, a les 20 hores, a la porta de l’Ajuntament.

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 + 20 =