Més de nou mil persones visiten el Castell de Xàtiva durant les festes de Pasqua

El 56,7% de les visites a la fortalesa van tindre lloc durant la primera Pasqua, mentre que 1.128 persones van accedir als museus municipals

Un total de 9.179 persones han visitat el Castell de Xàtiva durant aquestes festes de Pasqua, després de la seua reobertura el passat dijous 1 d’abril. La fortalesa estava tancada des del passat mes de desembre amb motiu de la pandèmia, temps que es va aprofitar per realitzar diferents millores, com ara la reforma dels banys i del restaurant o la col·locació dels torns d’accés i panells informatius.

Durant la primera Pasqua van ser un total de 5.204 els turistes que van accedir a la fortificació xativina, exhaurint les entrades tant el dissabte 3 d’abril (1.376) com el divendres sant (1.373). També es va completar pràcticament l’aforament tant el dilluns de Pasqua (1.256) com el diumenge (1.199), i destaca el nombre de visitants del diumenge 11 d’abril (1.266).

Pel que fa a la compra de les entrades, el 44% van ser adquirides mitjançant la via online, mentre que el 48,77% correspon a venda directa mitjançant el programa. Tan sols el 5,73% del total es va correspondre a venda manual.

Pel que fa als museus de l’Almodí i de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança s’han comptabilitzat un total de 1.128 visites, sent el diumenge 4 d’abril el dia de major afluència amb 195 visites. Destaquen també el dilluns 5 (187), el divendres 3 (181) i el diumenge 11 (157).

«Aquesta setmana Santa ha sigut molt fructífera per al turisme de la nostra ciutat, ja que tant l’hostaleria com la restauració han estat al 100% d’ocupació», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha afegit que «el control de la venda d’entrades online i la restricció del pas de vehicles ha sigut tot un èxit ja que s’han evitat els problemes de tràfic al castell així com les cues quilomètriques que es feien a l’entrada de la fortalesa».

No hay comentarios

Dejar respuesta