Més de 300 persones visiten l’exposició del projecte Montsant Centre d’Art i Arqueologia a Xàtiva

La recent exposició informativa del projecte cultural Montsant Centre d´Art i Arqueologia ha rebut, en la Casa de la Cultura de Xàtiva, la visita de més de 300 persones que s’han interessat per les característiques d’esta iniciativa. La resposta a aquest projecte museístic ha sigut positiva, segons expliquen fonts de l’organització del projecte, “atès que, majoritàriament, les opinions arreplegades per escrit després de les visites mostren un total suport al projecte, si bé és cert que una mínima part es preocupa per la seua ubicació i mostren la seua inquietud pel respecte al patrimoni natural”.

La resposta a través de les xarxes socials i pàgina web també ha sigut destacada. De fet, apunten, que “les opinions arreplegades a través dels missatges en aquestes plataformes són favorables, en la seua majoria”.

Cal destacar que una de les premisses dels impulsors d’aquest projecte és precisament la preservació del patrimoni de Xàtiva arqueològic, històric i ambiental. Per açò, l’empresa ha dissenyat i presentat el projecte amb el compromís de cuidar al màxim tots els elements de prevenció i control. En aquest sentit s’ha previst la incorporació de diversos experts en sostenibilitat ambiental i patrimonial. La segona fase del procés de concertació se centrarà, d’una banda, a contactar amb entitats i persones que han sol·licitat més informació, amb l’objectiu d’explicar-los més detalladament el projecte i donar resposta a les seues demandes i preocupacions. I, d’altra banda, es va a convocar a veïns i entitats de Xàtiva a participar en els tallers sectorials que es van a realitzar.

D’altra banda, la Casa de Cultura de Xàtiva acollirà aquesta vesprada a les 19:30h la reunió de la plataforma Xàtiva Digna amb l’objectiu d’exposar els arguments pels quals no aproven aquest projecte.

No hay comentarios

Dejar respuesta