Més de 1000 romers es donaren cita a la Romeria de Santa Anna

La localitat de La Llosa de Ranes va viure amb emoció, passat dilluns, la seua tradicional romeria, la qual es celebra de forma ininterrompuda des de l’ any 1986.

La romeria va ser un èxit en el que es van donar cita un gran nombre de veïns i assistents que, preparats per a l’ocasió amb les canyes i les llistes, van acompanyar a la verge durant els 4,5Km de recorregut que separen el casc antic del municipi del monument gòtic.

L’esdeveniment va començar a primer hora del matí a la Plaça Major del municipi, allí es reuniren els romers per al popular repartiment i benedicció de canyes.

Posteriorment tingué lloc la desfilada d’animals, fins que al voltant de les 10h, la Santa va irrompre a la plaça sobre una galera tirada per cavalls i engalanada amb palmes.

La desfilada va comptar amb un centenar de cavalls i carros que encapçalaren l’ascens a l’ermita, acompanyats per la colla de Dolçainers i Tabaleters de La Llosa de Ranes. El formiguer i degoteig de gent vinguda de diferents poblacions va ser constant. Entre la comitiva d’autoritats que va encapçalar l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, van participar altres regidors i càrrecs de municipis i localitats veïnes, com Estela Darocas, alcaldessa de Navarrés. També destacaren cares conegudes del món de l’espectacle com la de l’artista riberenca Lola Moltó, coneguda per la sèrie de l’Alqueria blanca.

En arribar al monticle on descansa el monument gòtic, la Santa va ser rebuda amb un cant d’estil en el seu honor i una demostració de balls i ritmes autòctons que va córrer a càrrec del grup de dansa local “Ras i Pla” i de l’acompanyament del grup de rondalles “l’empelt”. L’acte culminà amb la celebració d’una eucaristia en honor a Santa Anna.

En acabar, els participants s’encaminaren cap als voltants de les pinades de Santa Anna i el terme dels Banys per dinar. I al voltant de les 18:30, es procedí a la tornada de la Imatge de Santa Anna fins a la Plaça Major de la localitat, donant per finalitzada la jornada.

No hay comentarios

Dejar respuesta