Medi Ambient enceta a Canals una campanya per tal de regular la situació dels ànecs al Gorg de l’Omet

Durant els últims anys s’ha produït la reproducció sense control de la colònia d’ànecs que es troba al toll annex al Gorg de l’Omet del riu Sants. Per l’etologia pròpia de l’espècie, esta gran quantitat d’espècimens embruten desmesuradament l’aigua, provocant un risc sanitari per a ells mateixos i per altres especies que també comparteixen eixe ambient aquàtic.

L’alimentació excessiva per part de la ciutadania ha promogut, com a dany col·lateral, que s’incremente la població de rosegadors, que acaben perjudicant les cries dels ànecs i acaben sent una plaga.

És per això que la regidoria de Medi Ambient ha valorat aquestes circumstàncies, prenent la decisió d’iniciar una campanya d’adopció dels ànecs mitjançant petició escrita per registre d’entrada a l’Ajuntament, fins a un màxim de quatre ànecs per persona.

Una vegada quede el toll buit d’ànecs, es pretén una neteja i adequació de la zona, creant una nova colònia d’ànecs de coll verd i amb el manteniment tant de neteja com d’alimentació per part de l’Ajuntament.

A més, s’ubicaran panells explicatius de la fauna de la zona i les característiques del parc.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × cinco =