Martina Molina i Feliu Terol bronze en dobles mixt en el Màster S15 i S19 disputat a Cartagena

Els xativins també van aconseguir la cinquena posició en les proves d’individuals masculí i femení.

Del 6 al 7 d’abril la localitat murciana de Cartagena va acollir en les instal·lacions del Pavelló Wssell de Guimbarda als 114 esportistes inscrits en el Màster Joves de les categories Sub-15 i Sub-19 que allí es va disputar, entre ells tres xativins del Club Bàdminton Xàtiva. Martina Molina i Feliu Terol en la categoria Sub-15 i Andrea Orquín en Sub-19.

Comencem el resum dels esdevingut en aquest torneig per la categoria Sub-15 on els xativins van aconseguir la medalla de bronze en la prova de dobles quedant a un pas de la disputa de la final. El partit definitiu el van disputar enfront de la parella formada per Martin Fenoll i Alicia Brao en una trobada de 29 minuts on els xativins van arribar al final del primer set 19-19 i desgraciadament els dos ral·lis definitius es van escapar per poc a favor de la parella rival. En el segon set Martin i Alicia amb la confiança del primer set al seu favor van jugar amb major tranquil·litat i van dominar el set guanyant finalment per 21-19 i 21-12.

D’altra banda, en les proves d’individuals tots dos esportistes van realitzar un gran paper, d’una banda, Feliu Terol aconseguisc la classificació per a la fase final després d’imposar-se en els tres partits del seu grup amb solvència i sense cedir cap set. Ja en el quadre final, es va enfrontar en quarts de final contra Raúl Hernández, del C.B Infant de Múrcia, qui finalment es va proclamar campió del Màster. Un partit on el murcià va sorprendre el xativí amb un inici de set molt explosiu. Ja en el segon, Feliu va saber manejar millor la pressió de Raúl i la trobada s’iguale molt més, sobretot fins al descans, després del descans Raúl va tornar al ritme inicial per a tancar el partit amb 21-8 i 21-13 al seu favor. Feliu va aconseguir finalment una merescuda cinquena plaça després de realitzar un bon campionat.

En l’apartat femení Martina Molina va seguir un camí similar, superant sense dificultat, i sense cedir cap set, la fase de grups. Una vegada en el quadre final els quarts de final la van enfrontar a la jugadora del C.B Les Torres Alicia Brao. El primer set, la jugadora xativina no el gestione bé i va caure en alguns errors tàctics que van fer que no poguera presentar molta lluita, però després del descans es van corregir i el segon set les coses van canviar i la xativina domine el segon set fins als compassos finals on la murciana es va acostar en el marcador per a en els dos últims ral·lis donar la volta i privar a Martina de la disputa d’un tercer set, tancant el marcador en 21-14 i 21-19. Igual que el seu company de mixtos, Martina després de realitzar un bon torneig va aconseguir la cinquena plaça en individuals.

Tanquem aquesta crònica amb la categoria sub-19 on comptàvem amb la participació d’Andrea Orquín que en aquesta ocasió no va aconseguir els resultats als quals ens té acostumats i no va poder superar la fase de grups, on en el segon de les trobades enfront de la enguerina Nuria Martínez ja va mostrar un millor joc i recupere les sensacions que no va tindre en el primer individual. D’altra banda, en aquesta ocasió no va poder disputar la prova de dobles femení al costat de Soraya Gandia, i va participar en la prova de dobles mixt al costat de Mario López del C.B Ronda realitzant un bon paper, perquè malgrat ser la primera vegada que jugaven junts van estar molt prop de véncer en el seu primer partit enfront de Rubén Martínez i Candela Martínez on van quedar 21-18 i 23-21. I enfront de la parella Alejandro Gállego i Daniela Corchon, finalment campions, van realitzar un bon paper, començant dominant el primer set sorprenent la parella rival que finalment va donar la volta al resultat.

En resum, bon paper dels xativins, destacant sobretot els jugadors de la categoria Sub-15 que continuen la seua evolució i amb el bon joc que han mostrat els últims mesos en els tornejos de la Comunitat Valenciana.

Vicente Ferrer torna de Vitòria amb dos ors.

El jugador xativí del Club Bàdminton Xàtiva va viatjar el passat cap de setmana fins al País Basc, concretament fins a Vitòria per a participar en el Torneig Territorial que s’organitzava allí, concretament el TOP TTR corresponent a les categories Sub-15, Sub-19 i Sènior, reunint un total de 88 esportistes en les instal·lacions del Poliesportiu de Aranalde.

Vicente va competir en les proves d’individual i de dobles al costat del jugador Alberto Pascual. Iniciem la crònica de la jornada del 6 d’abril en aquesta competició.

En la prova d’individual masculí corresponent a les categories A1-A2-B2, Vicente va quedar enquadrat en el grup B on va superar sense dificultats les dues trobades per a d’aquesta manera aconseguir la primera plaça i el passe a la disputa de la següent ronda eliminatòria, on en semifinals va véncer a Sergio Juaniz per 21-8 i 21-11 aconseguint d’aquesta manera la classificació per a la final. En aquesta final es vió les cares amb el jugador del C.B Gurea, Oscar Márquez, en una altra trobada en el qual el xativí es va mostrar superior i va aconseguir imposar-se per 21-13 i 21-12 i d’aquesta manera pujar pel cap alt alt del podi a recollir l’or.

Acabem amb la prova de dobles masculí corresponent a les categories B1-B2-C1 on va formar parella amb el seu company Alberto Pascual (independent), quedant enquadrats en el grup A en partir com a caps de sèrie. Un grup On les dues parelles restants que l’integraven no van posar fàcils les coses a Vicent i Alberto, perquè tots dos partits van ser molt disputats i es van decidir en el tercer set a favor d’aquests últims que aconseguien novament la passada al quadre final. En semifinals es van creuar amb la parella formada per Gustavo Barrera i Oscar Márquez als quals van superar per un doble 21-13 per a d’aquesta manera aconseguir la final. L’últim encreuament va ser contra el duo compost per Enrique Balsategui i José Vergara als quals van superar sense excessiva dificultat per 21-12 i 21-17 per a penjar-se novament una medalla d’or.

Xàtiva acull la jornada definitiva dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” en la categoria infantil.

La localitat de Xàtiva va ser l’encarregada d’acollir als 51 esportistes que van participar en la quarta i última jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” que va donar per conclosa la fase autonòmica en la categoria infantil i que va decidir els classificats per a la disputa del Campionat Autonòmic Escolar que es disputarà el pròxim 25 de maig en la localitat alacantina del Campello.

Els xativins van destacar en la prova de dobles on van aconseguir un 71% de victòries malgrat diversos enfrontaments directes i menys destacats van ser els resultats en la prova d’individuals on tan sols es va aconseguir el 43%, i on també va haver-hi diversos encreuaments entre xativins. Els esportistes més destacats van ser Meshack Martínez amb ple de victòries en individual i dobles i Alexis Piñero i Aleix Seguí que van aconseguir tres de quatre possibles.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

Campionat Autonòmic Sub-19 i Sènior.

Diumenge que ve 14 d’abril el Pavelló Municipal Fuensanta de la localitat de València acollirà la disputa del Campionat Autonòmic de les categories Sub-19 i Sènior que reunirà 93 esportistes de 14 clubs de la Comunitat Valenciana.

El Club Bàdminton Xàtiva serà present en aquesta important cita i comptarà amb la presència de huit esportistes que competiran en totes dues categories.

Màster Nacional Sènior.

Del 13 al 14 d’abril Vicente Ferrer viatjarà fins a Castella i Lleó per a participar en un nou torneig, en aquest cas d’àmbit nacional, el Máter Sènior de Medina del Campo, que reunirà 157 esportistes de 63 clubs de tot el territori nacional.

El pavelló del Poliesportiu Pablo Càceres serà el lloc triat per al desenvolupament de la competició, on el jugador del C.B Xàtiva tornarà a competir en la prova d’individual i de dobles al costat del seu company habitual Alberto Pascual.

3a Jornada Provincial dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” en la categoria benjamí.

El dissabte 13 d’abril torna la competició provincial amb els “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” en la categoria benjamí. Està serà la tercera i última jornada en aquesta categoria i que servirà per a decidir els esportistes classificats per al Campionat Provincial dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” en les categories benjamí i aleví que es disputarà a Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta