M. José Tortosa, nova presidenta de la Mancomunitat amb el recolzament unànime del plenari

“Volem una Mancomunitat útil, eficient i moderna i si tots els pobles anem junts de segur que ens anirà molt bé”. Amb aquestes paraules, resumia l’alcaldessa de Vallada, M. José Tortosa, les seues intencions al front de l’entitat després de convertir-se en la nova presidenta de la Mancomunitat amb el recolzament unànime del plenari, en la vesprada de dimarts.

Tortosa, que succeeix en el càrrec al seu antecessor Roberto Granero, es converteix en la primera dona que ocuparà aquest lloc i ho fa amb “il·lusió” i amb la intenció de “dur les polítiques cap avall apropant-les a la gent i buscar la coordinació cap amunt per coordinar-nos entre els alcaldes i obtindre el màxim consens” ja que segons va assegurar al seu discurs d’investidura, “crec que les institucions han de ser de la gent”. A més, Tortosa va insistir en que “treballarem per una Mancomunitat més participativa.

Entre les primeres línies de treball que va apuntar la nova presidenta de la Mancomunitat destaca “completar el Pacte Territorial, un dels projectes iniciats més importants”, segons va explicar, a més de “prioritzar les polítiques de Serveis Socials creant una comissió específica, lluitar contra la violència de gènere, continuar i millorar els Plans d’Ocupació, adequar els estatuts, introduir la innovació en els projectes que es desenvolupen a la Mancomunitat, integrar als pobles que encara no formen part de l’entitat i plantejar els plenaris de manera itinerant per tal d’apropar l’entitat a la gent”.
Tortosa també va voler agrair al seu partit, el PSPV, el fet “d’ haver pensat en mi per tal d’ocupar el càrrec” així com el recolzament de la resta de partits polítics. A més, va tindre una menció especial per a l’anterior president, Roberto Granero, i el membre de l’executiva, Carlos Garrido, per “tindre la sort de rebre un projecte en marxa”.

Per la seua banda, el president eixint, va oferir prèviament, un acte en el que va aprofitar per tal de repassar la seua gestió al front de l’entitat destacant principalment el foment de l’ocupació i l’increment i millora dels Serveis Socials, lliurant als assistents una memòria de 44 pàgines que recull el treball realitzat en aquests dos anys.

Més tard, al seu discurs d’acomiadament va reiterar el seu agraïment al PSPV “pel seu recolzament i confiança” i va manifestar sentir-se satisfet per “haver donat a conèixer la institució, una institució que ara és més coneguda i reconeguda i que està preparada per acollir noves competències”, segons va sentenciar. A més, diferents representants polítics van voler manifestar públicament l’esforç realitzat pel president eixint en aquests dos anys al front de la Mancomunitat reconeixent el treball dut a terme.

Finalment, Granero va animar a la nova presidenta “a continuar amb la línia encetada” i li va desitjar “ànim, sort i encert”.

Tant l’acte de balanç com el plenari de nomenament de la nova presidenta van comptar amb l’assistència d’un gran nombre de públic entre els que va destacar el Diputat Provincial de Carreteres, Pablo Seguí, alcaldes i alcaldesses de les comarques i representants de col·lectius i associacions.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciocho − 1 =