Lorente es reuneix amb el subsecretari de la Conselleria d’Obres per tractar sobre la nova redona del cementeri

El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, s’ha reunit aquest matí amb Francesc Signes, subsecretari de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana. L’edil ha estat acompanyat per l’intendent principal de la Policia Local, Antonio Collado i pel tècnic d’Obres, Pedro Miñarro. La delegació de l’Ajuntament ha ultimat les gestions prèvies a l’inici de dues importants actuacions en la ciutat que depenen de Conselleria, com són la nova redona del cementeri i el pas de vianants que es crearà a l’alçada d’un conegut restaurant americà, en la ronda exterior.

El passat mes de març, Lorente ja va informar a la Conselleria del plans de construcció d’una nova redona en l’accés a la ciutat per la N-340, a l’alçada del cementeri, amb l’objectiu de connectar els polígons industrials i descongestionar el trànsit d’accés a la ciutat. D’altra banda, el passat mes d’abril, l’habilitació d’un pas de vianants front als restaurants fast food de la ronda exterior va ser la quarta proposta més votada en el procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva. Es tracta d’una zona amb una freqüència important de pas de vianants que accedeixen als distints comerços i centres comercials presents a una i altra banda de la circumval·lació de Xàtiva. En conseqüència, aquesta actuació millorarà notablement la seguretat vial d’aquest indret.

A l’eixida de la reunió, el primer tinent d’alcalde s’ha referit a la convocatòria de la Mesa de Mobilitat, que es reunirà demà a les 18 hores a l’Ajuntament. Durant aquesta sessió, s’abordarà l’organització de la propera Setmana de la Mobilitat que tindrà lloc entre els dies 16 i 22 de setembre. La Setmana de la Mobilitat comptarà amb activitats proposades per les diferents entitats representades, com a resultat d’un procés participatiu on s’han generat un total de 14 propostes que seran sotmeses a votació. De tot aquest conjunt de propostes, la Mesa de Mobilitat seleccionarà 5 activitats que seran desenvolupades per cadascun dels partits polítics amb representació municipal.

Lorente, també regidor de Mobilitat, ha manifestat que “la Setmana de la Mobilitat també ens serveix per posar en marxa experiències que després consolidem en el temps, com ha estat la instal·lació de 12 adaptacions per a invidents en diferents semàfors de la ciutat, la retirada de barreres arquitectòniques en voreres de la ciutat o l’augment de les mesures de seguretat en les eixides i entrades de diferents col·legis de la ciutat”. El regidor avança que durant aquesta convocatòria”anem a continuar treballant per millorar la seguretat de les persones pel que fa als passos de vianants, en els diferents encreuaments, ampliar voreres i continuar retirant els obstacles en la via pública”.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és una campanya de conscienciació dirigida a sensibilitzar a la ciutadania dels avantatges econòmics, ambientals i socials de la utilització del transport col·lectiu, de la bicicleta o del caminar en els nostres desplaçaments quotidians. Es tracta d’un esdeveniment que s’emmarca en els objectius de la Comissió Europea en matèria de mobilitat.

Nou contracte de manteniment de semàfors
D’altra banda, el regidor ha informat de l’adjudicació del nou servei de manteniment dels semàfors de la ciutat a l’empresa Nortrafic per un import de 25.000 euros, per al manteniment preventiu i reparació de les instal·lacions. El servei compren la reposició dels elements que precisen ser substituïts amb freqüència, tals com, òptiques LED, lluminàries, etc.

Lorente ha comentat que la intenció de l’Ajuntament és “continuar estudiant i impulsant la priorització semafòrica amb el nou contracte que s’acaba d’adjudicar, però també facilitar la seguretat en els encreuaments i enfortir totes les mesures que puguen facilitar el pas segur dels veïns i veïnes, sempre tenint en compte que la prioritat ha de ser la gent”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez + 12 =