Lorente aposta per consolidar els accessos a la ciutat i reforçar el transport públic per a 2018

Des de Diari Digital també hem parlat amb el primer tinent d’alcalde en l’Ajuntament de Xàtiva i responsable de les àrees de Promoció Econòmica i Mobilitat, Miquel Lorente.

Pel que fa a Promoció Econòmica, Lorente assegura que “tanquem l’any amb una capacitat d’ingrés de 400.000 euros per a plans d’ocupació que incrementa en un 213% el que havíem ingressat en l’any anterior. De fet, amb eixos 400.000 euros s’ha aconseguit crear 89 llocs de treball el que ha implicat moviment económic a la ciutat i que molta gent aturada des de feia temps haja tornat a fer-ho”.

Els indicadors d’altes de comerços també són positius. Segons el primer tinent d’alcalde, “s’ha produït un increment de comerços del 15% respecte 2016 però també s’han incrementat els establiments dedicats a la restauració i s’està consolidant l’obertura d’indústria amb la sol·licitud de noves llicències”.

Lorente destaca també les campanyes d’ajuda al comerç com ‘Els carrers del Mercat’ o el servei d’una hora d’aparcament gratuït a diferents pàrkings de la ciutat.

En Mobilitat, Lorente destaca que “la inversió més gran que s’ha realitzat a la ciutat durant aquesta legislatura ve d’aquesta àrea en col·laboració amb la Conselleria”. El primer tinent d’alcalde insisteix en que “hi ha un problema en l’accés a la ciutat des de l’A-7 fins a la redona de McDonalds amb un trànsit diari de més de 37.000 vehicles i s’havia de resoldre. Després dels pertinents estudis s’observà que la millor solució és fer una redona a l’alçada del cementeri per a que es distribuïsca el trànsit abans d’eixe punt”.

Lorente apunta que “aquesta distribució del trànsit es completarà amb dues accions en 2018: acabar el vial de darrere de la Ciutat de l’Esport per fer el tercer anell de la ciutat. Hi ha un tram que falta per urbanitzar i una vegada urbanitzat la gent que vaja al barri nord-oest o a direcció Canals podrà agafar i eixir per ahí; i després la redona del Paquito Coloma. Al arribar a la del cementeri es podrà anar per davant de la ITV i l girar, aquesta nova redona et dirigirà a la zona est de la ciutat”.

L’objectiu per al regidor responsable és que “el trànsit no es distribuïsca en la trama urbana sino abans d’entrar a la trama urbana”.

Finalment, Lorente espera del 2018 dues coses en les que ja es treballa, “consolidar la fluïdesa en els accessos a la ciutat i reforçar el transport públic amb una segona línia d’autobús que conecte Xàtiva amb el lluís Alcanyís amb una lanzadera i un segon bus que faça el circuit intern de la ciutat de tal manera que es donaria més servei i més ràpid i es fomentaria una altra manera de moure’s insistint en que Xàtiva es una ciutat en la que ens podem desplaçar a peu ja que de punta a punta estem parlant de menys de 30 minuts”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete + 11 =