Totes les comissions falleres de Xàtiva van participar el diumenge en l’ofrena a la Mare de Déu, que, igual que el passat any, va tenir lloc dins de l’església de la Seu.

Es tracta d’un dels actes que més devoció desperta en el municipi. Fallers i falleres es van vestir amb les seues millors gales per a obsequiar a la patrona amb nombrosos rams i adorns florals. Les dones van tenir un protagonisme especial en aquesta jornada repleta d’ambient festiu. Cadascuna de les comissions va entrar dins de l’església per a portar les ofrenes, rams i adorns florals, on l’abat de Xàtiva, José Canet, els esperava amb il·lusió.
Ningú va voler perdre’s l’homenatge anual a la verge i tots van rendir honors a la Mare de Déu de la Seu, desfilant amb elegància des de la Albereda Jaume I fins a la plaça de la Seu.

Una Col·legiata repleta de fidels, fallers i falleres de les diferents comissions, esperaven a les màximes representants, Les Falleres Majors de Xàtiva, Laura Hernández i Noa Esplugues, que acompanyades per les seues Corts d’Honor i la Junta Local, tancaven la comitiva. Les màximes protagonistes van viure amb gran emoció aquest esdeveniment.

Foto: Kike Vaquer

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos + 13 =