L’Oficina Tècnica valida les 130 propostes per a “Ontinyent Participa”

L’Oficina Tècnica municipal ha validat ja les 130 propostes d’Ontinyent Participa que es remetran ara als consells sectorials i que aniran el 25 de novembre al Consell de Ciutat, on es decidiran quins són els 10 projectes finalistes que se sotmetran a votació ciutadana.

Després de la presentació del procés que determinarà en quin ordre s’han d’executar inversions municipals per valor de 425.000 euros en 2017, va tenir lloc la fase de replegada de propostes. Aquestes van ser un total de 201, de les quals s’han validat 130, el que suposa un 20% més de les que es van validar en l’edició anterior. Així mateix, s’han descartat la resta per excedir del pressupost o no ajustar-se a altres requisits (com per exemple ser actuacions sobre les quals l’Ajuntament no tinga competència). Algunes d’estes 130 propostes diferenciades hauran de ser objecte d’una especial valoració pel Consell de Ciutat, en ser vàlides però presentar problemes per a la seua execució.

Entre les propostes validades destaquen les relacionades amb actuacions urbanístiques en carrers i places i espais com ara enllumenat, asfaltament, creació de voreres. Vàries propostes s’agrupen en coincidir amb els seus plantejaments, com les que demanen intervencions en el llit del riu Clariano per crear nous espais lúdic-esportius.

A més de propostes individuals, associacions de veïns, col·lectius, associacions o col·legis han formulat peticions. L’Associació de Veïns de Sant Rafel planteja propostes com realitzar millores a la vorera del Carrer Cervino, condicionar una nova pista poliesportiva al barri o rehabilitar l’antiga Fusteria Barberà; L’Associació de Veïns del Poble Nou, la urbanització de diversos carrers del barri o l’adquisició i adequació d’un local per a Centre Cívic del barri; L’Associació Veïnal de Sant Josep planteja la rehabilitació de la façana de la “Glorieta” recaent al carrer Músic Vert, l’enllumenament de la rotonda del Pont de Sant Vicent o la localització d’una nova parada/estació d’autobusos; i l’Associació de Veïns del Llombo planteja ampliar el Centre Civic del barri, crear un aparcament públic a la plaça Alfred Bernabeu Sanchis o rehabilitar la fusteria Barberà i construir una escala entre l’espai de Tortosa i Delgado i el carrer Trinitat.

L’Associació d’Arquitectes d’Ontinyent també se suma a “Ontinyent Participa” i proposa la reurbanització de l’eix José Iranzo, l’adequació del carrer Sant Antoni, el solar del “Ravalet, l’accés al llit del riu Clariano mitjançant l’adequació del carrer Músic Úbeda o la connexió entre l’esplanada de Tortosa i Delgado amb el barri de La Vila.

Comerç IN proposa reurbanitzar carrers com Salvador Tormo o José Iranzo per ampliar les seues voreres; El CEIP Bonavista demana una pista coberta al pati de l’escola; L’associació Asayco planteja una ruta accessible als barris de la Vila i Poble Nou o la posada en valor del forn del carrer Trinitat i la Casa de Gomis; i la Colla de Xirimites i Tabals “El Regall” proposa entre altres coses executar la segona fase de la recuperació de l’hort de la Casa Barberà o la rehabilitació del Palau del Marqués de Montemira.

També són múltiples les propostes en matèria esportiva, i així el Club Frontennis Ontinyent demana el repintat dels dos frontons municipals; el club de Judo Fon Do Kan proposa vàries actuacions de millora al pavelló antic del poliesportiu; el Centre Excursionista l’ampliació i remodelació del rocòdrom; i el Club Atletisme Ontinyent un servei de dutxa, canviadors i magatzem a la pista d’atletisme del poliesportiu.

Des d’aquest divendres dia 4 i fins al 21 de novembre, les propostes preseleccionades seran analitzades pels consells sectorials (Econòmic i Social, de Medi Ambient, de Barris, de Benestar Social, de Cooperació, de Cultura, Escolar, de Joventut, d’Esports), i un representant de cadascun d’aquests consells assistirà al Consell de Ciutat que, com a “consell de consells”, determinarà en la setmana del 22 al 25 de novembre quins són els 10 projectes que seran objecte de votació.

Del 28 de novembre al 9 de desembre els proposants dels projectes finalistes podran defensar-los en un acte públic, i s’informarà d’estos projectes i dels llocs on es podrà votar; i finalment, del 12 al 16 de desembre es podrà votar tant telemàticament com en diferents espais municipals quines seran les obres a executar.

No hay comentarios

Dejar respuesta