L’obra “L’antic hospital” aconsegueix el primer premi en el XVII Concurs Nacional de Pintura Rotary Xàtiva


De les 66 obres presentades a concurs el Jurat ha seleccionat un total de 32, que ja poden visitar-se a la Casa de Cultura de Xàtiva fins al pròxim 10 de juny

La Casa de Cultura de Xàtiva va acollir ahir per la vesprada la inauguració de l’exposició de les obres participants en la XVII edició del Concurs Nacional de Pintura que Rotary Club Xàtiva convoca amb caràcter bianual.
Així mateix, i abans de donar per inaugurada la mostra, es va donar a conéixer el nom de l’obra pictòrica guanyadora d’enguany i el nom de la seua autora. En aquesta ocasió, i per deferència del Rotary Club amb l’Ajuntament de Xàtiva, per la seua col·laboració en l’organització d’aquest famós concurs de pintura, va ser la regidora de Cultura, Raquel Caballero, l’encarregada de revelar la pintura premiada: “L’antic hospital”, obra de l’artista Pepi Sevilla Ruano, qui rebrà els 1.500 euros amb els quals està dotat el concurs.
Així mateix, el Jurat –compost per la pròpia regidora de Cultura, Raquel Caballero, els artistes Joan Cogollos i Ernesto García Lledó, i Pepa Esparza i Julio Cabrera, com a representants de Rotary Club Xàtiva- ha decidit concedir en aquesta edició, amb caràcter excepcional, tres accèssits de caràcter honorífic en comptes dels dos que estableixen les bases del concurs.
El primer d’aquests accèssits, revelat per la presidenta de Rotary Club Xàtiva, Pepa Esparza, va anar per a l’obra “Rocelles”, de l’artista Vicente Miñana Santamaría. El segon, entregat per Paco Pallás, va anar per a la pintura titulada “Emprentes als aiguamolls”, d’Antonio Roig Aliaga. Finalment, el tercer reconeixement va ser anunciat pel doctor Vicent Roselló, en representació de l’Àrea 13 de Salut, i va recaure en l’obra “Port de València”, de l’artista Rafaela Prats Hernández.
Cal destacar que de les 66 obres presentades a concurs (11 més que en l’última edició), el Jurat ha realitzat una minuciosa selecció de 32 d’elles –entre les quals s’inclouen la guanyadora i les dels tres accèssits- que seran les que es podran visitar a la Sala d’Exposicions de la primera planta de la Cultura de Xàtiva fins al 10 de juny.
Durant la seua intervenció, la Regidora de Cultura, Raquel Caballero, va dedicar unes paraules de reconeixement a Rotary Club Xàtiva i especialment a la seua presidenta, Pepa Esparza, per l’incansable treball i afectuosa dedicació que posa en totes les accions que el club desenvolupa en benefici de la comunitat.
Per part seua, durant el seu torn de paraula, Pepa Esparza va voler agrair el treball i il·lusió de tots els artistes que han volgut presentar les seues obres a aquest Concurs Nacional de Pintura al mateix temps que va posar en valor l’augment de la participació en aquesta edició, que posa en relleu la importància i repercussió del certamen en el panorama nacional.

No hay comentarios

Dejar respuesta