Canals inicia una campanya de control del soroll en motocicletes

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana juntament amb la Policia Local, vol informar-se a totes les veïnes i veïns que s’inicia aquesta campanya preventiva i informativa per al correcte ús dels requisits i especificacions tècniques que han de complir els ciclomotors i motocicletes, així com de les sancions que són aplicables pel seu incompliment.

Desprès d’aquesta campanya informativa es procedirà, per part dels agents de la nostra Policia, a la realització d’actuacions de control sobre conductors i vehicles de dos rodes.
L’objectiu d’aquesta campanya local especial és controlar el nivell de contaminació acústica dels vehicles de dos rodes i també poder garantir el dret de totes les veïnes i veïns al descans, ara que comença el bon temps i es fan més evidents les molèsties causades pels elevats nivells de sorolls.

Volem informar i recordar que, d’acord amb la legislació vigent, les infraccions que es poden sancionar i les seues quanties són:
– Superar fins en 6 dB(A) el límit de 91 dB(A) es considera infracció lleu, amb una sanció de 60 a 600 €.
– Superar en més de 6 dB(A) el límit de 91 dB(A) es considera infracció greu, amb una sanció de 601 a 6.000 €.

A més, per superar els límits legals, la Policia Local podrà immobilitzar el vehicle fins la subsanació de la deficiència detectada, sent necessari els serveis de grua i els costos econòmics que això comportarà per al propietari del vehicle.
També es vigilarà als controls que:
– els vehicles hagen realitzat la corresponent Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), amb una sanció aplicable de 200 € per estar considerada una infracció greu.
– es faça un ús adequat del casc per part dels ocupants, amb una sanció aplicable de 200 € i la retirada de tres punts del permís de conducció per estar considerada una infracció greu.

Volem recordar que la velocitat a les vies urbanes està limitada a 40 qm/hora.
I que la conducció temerària pot tindre responsabilitats penals i privació de llibertat.
Aquesta campanya inclou informació divulgativa en cartells i xarxes socials així com de controls per la Policia Local per garantir l’aplicació i compliment de la legislació així com la seguretat de conductors i passatgers i dels vianants.

És responsabilitat de totes i tots realitzar una conducció segura i pacífica per fer un poble més segur i habitable, amb conductors responsables per no haver de lamentar sancions ni altres situacions irreparables.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × tres =