L’IES Lluís Simarro de Xàtiva guardonat pel seu treball en pro de la memòria històrica

La delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València ha entregat els premis ‘La memòria en l’educació’ pertanyents a 2021 i 2020, l’edició dels quals no va poder celebrar-se a causa de la pandèmia. Un total de sis instituts i dos col·legis de la província han vist reconeguda la seua implicació en l’estudi i la recuperació de la memòria històrica valenciana.

Tots ells han sigut guardonats en l’acte que va tindre lloc en la vesprada del dimarts a la Sala Alfons el Magnànim de la Beneficència, en presència del president de la Diputació, Toni Gaspar, el diputat de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, la directora general d’Innovació Educativa del Consell, Reis Gallego, i la diputada d’Igualtat, Eli García.

L’IES Lluís Simarro de Xàtiva ha sigut guardonat amb el 2n premi de la convocatòria de 2020 pel projecte de memòria històrica que treballen de manera interdisciplinària amb l’alumnat d’ESO i batxillerat. Els xativins deportats a Mathausen són el fil conductor del projecte sobre exili i deportació republicana posat en marxa pel IES Lluis Simarro de Xàtiva. L’objectiu final de l’institut de La Costera no és un altre que crear una xarxa a nivell local integrada per centres educatius, entitats i municipis per a educar en la prevenció del feixisme des de la memòria històrica.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis + 18 =