L’IES Josep Segrelles d’Albaida aconsegueix el rècord absolut del concurs ‘Rosquilletres’, d’À Punt

Paula Gil, Pau Pinter i Sergi Girón superen en 1.200 punts el rècord previ i baten també els registres anteriors en nombre de paraules lletrejades

L’equip de l’IES Josep Segrelles, d’Albaida, va aconseguir este dissabte passat la xifra més alta de punts mai obtinguda per un equip en el programa Rosquilletres, el concurs lingüístic d’À Punt. Paula Gil i Sergi Girón, d’Albaida, i Pau Pinter, d’Agullent, van deixar el marcador del seu equip en l’extraordinària xifra de 8.200 punts, 1.200 més que el rècord anterior, que posseïa, amb 7.000 punts, l’IES Serra d’Espadà, d’Onda.

IES-Josep-Segrelles-Albaida2El programa, ple de rècords de cap a peus, era el primer dels 8 que formen enguany l’eliminatòria territorial de la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés, el Comtat i l’Alcoià. Esta eliminatòria, gravada a la Sala Gomis d’Ontinyent a primers de març, és, a més, la millor en els tres anys de vida del programa, per la qualitat dels equips i les xifres de punts aconseguides, com es vorà en els programes de les pròximes setmanes.

A més del rècord de punts, Paula, Pau i Sergi van batre o igualar els rècords parcials de paraules ben lletrejades en cada una de les tres proves de dificultat creixent que hi ha al programa. En la primera, de fins a 7 lletres, Paula fou capaç d’encertar l’ortografia de les 19 paraules que tingué temps a lletrejar en el minut que dura la prova, tres paraules per damunt del rècord anterior. Va sumar 1.900 punts, per tant, al marcador.

En la segona fase, amb paraules d’entre 8 i 10 lletres, entre Pau i Sergi en van fer 12, xifra que igualava el rècord actualment vigent, i aportaven 2.400 punts al seu equip. En la tercera i última, amb paraules d’almenys 11 lletres, Sergi arribà a lletrejar-ne sense cap error un total d’11, dos més que el rècord vigent fins aleshores, cosa que li permeté sumar 3.300 punts. Els 600 punts restants els van obtindre en les altres dos proves del programa, El barbarisme intrús i Ho has sentit?

En l’eliminatòria d’Ontinyent participen 16 equips de Xàtiva, Canals, Vallada, Moixent, Ontinyent, Albaida, l’Olleria, Bocairent, Cocentaina i Alcoi, que s’enfronten per parelles en un total de vuit programes. L’equip que més punts traurà es classificarà per a la Gran Final del programa. Això només se sabrà el 19 d’abril, al final de l’eliminatòria, però és evident que l’equip d’Albaida ho ha posat ben difícil als seus rivals.

El programa Rosquilletres, produït per À Punt en associació amb InfoTV i Antàrtida, mesura els coneixements de valencià dels alumnes dels centres participants, instituts i col·legis concertats de tot el territori valencià. En esta temporada, s’han disputat ja eliminatòries a Castelló, Teulada, Alacant i Ontinyent. I falten les previstes a Massamagrell i Alzira. El programa el presenta Laura Sanchis i s’emet dissabtes i diumenges, cap a les 10.15 hores. Durant el temps de confinament pel coronavirus, À Punt redifon entre setmana, la temporada passada, també sobre les 10 del matí. Este programa es pot vore també des del web d’A Punt, ací: https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/rosquilletres/28032020-collegi-de-la-concepcio-dontinyent-vs-ies-josep-segrelles-dalbaida

No hay comentarios

Dejar respuesta