L’Hospital Lluís Alcanyís tanca l’any amb més de 3.5 milions d’inversió en infraestructures

• Des de 2012 el Departament ha multiplicat per 14 la seua inversió en obres i millora en les seues instal·lacions

• El nou hospital de dia, canvi de calderes, reformes i millores d’àrees assistencials i laboratoris s’uneixen a un nou aparcament i millores en la mobilitat.

El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent tanca 2022 amb la major inversió en infraestructures sanitàries dels últims 10 anys. Amb una inversió que supera els 31,5 milions d’euros el Departament ha multiplicat per 14 les seues inversions respecte a fa deu anys i ha convertit a 2022 en un dels anys de major inversions i activitat en obres i infraestructures dels últims anys.

Hospital de Xàtiva

Només a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva s’ha invertit aquest any 3.589.390 euros, una quantia que ha permés entre altres coses, importants actuacions d’ampliació i millora en les seues instal·lacions com la construcció del nou hospital de dia onco-hematològic (1.234.049 euros) el seu equipament (277.469 euros) i l’adaptació d’accés propi (41.523 euros), la substitució de calderes per a millora de l’eficiència energètica en la producció de calor (1.265.987 euros), la instal·lació de 28 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la seua flota (250.214 euros) i la construcció d’una «sala blanca» del laboratori de microbiologia (281.998 euros).

A més d’aquestes actuacions també s’ha millorat l’escala oest anti-incendis per 102.775 euros, la millora i ampliació de captadors d’energia solar (53.097 euros), l’adequació i reforma de l’àrea de cambres frigorífiques de les cuines de l’Hospital de Xàtiva (47.190 euros), la instal·lació d’una estació de control domòtic d’instal·lacions de Manteniment (35.088 euros)

L’Hospital Lluís Alcanyís també ha escomés xicotetes obres com la millora i instal·lació d’una sobrecoberta en àrees d’administració i assistencials com a diàlisi i consultes externes, la instal·lació d’un parc exterior de gimnàstica terapèutica, i l’adequació de diverses zones verdes per a convertir-les en zona d’esplai per a usuaris i personal del centre hospitalari.

Amb tot això, l’Hospital Lluís Alcanyís ha viscut un dels seus anys amb major activitat en inversió en infraestructures i es valora ja la posada en marxa de noves millores per a adaptar-ho a les necessitats actuals del centre hospitalari.

De cara a pròxims exercicis l’Hospital de Xàtiva té previst ja en els pressupostos de la Generalitat Valenciana una ampliació per un cost 17,5 milions d’euros a executar durant el pròxim trienni, una quantitat que reflecteix ja aquesta intenció amb 3 milions d’euros en el pressupost de l’exercici que comença aquesta mateixa setmana.

Nou pàrquing

A aquestes actuacions en infraestructures cal sumar la inversió de l’Ajuntament de Xàtiva i la Diputació de València per a l’execució del nou aparcament amb capacitat per a 168 vehicles que va a millores ja la setmana vinent el trànsit i aparcament en el recinte sanitari.

Més línies de bus

També en l’àrea de mobilitat, el nou pla de servei públic de transport de viatgers amb autobús de la Generalitat Valenciana, augmenta l’oferta de servei per a la relació de tots els municipis amb l’Hospital Lluís Alcanyís, prolongant fins a aquest centre totes les línies que anteriorment paraven a Xàtiva. Així ja han començat a arribar fins al centre hospitalari les primeres línies d’autobús concessionàries del servei que contribuirà a mantindre un ús responsable del vehicle propi cap a o des de l’hospital.

No hay comentarios

Dejar respuesta