L’Escola de Danses de Xàtiva realitzarà la posada en escena en l’homenatge a les dones de la República

El proper dijous dia 14 d’abril, a partir de les 20.30h. tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume de la ciutat de Xàtiva l’Homenatge a les dones de la República, en la figura de la xativina Patrocinio Camús.
Aquest acte està organitzat per l’Excm. Ajuntament de Xàtiva, mitjantçant les seves regidories de la Dona i Igualtat, Memòria i Educació.

L’acte comptarà amb una especial participació de l’Escola de Danses de Xàtiva, que ha preparat una performance breu però intensa, que segueix el camí d’evolució i comtemporaneïtat encetat per l’Escola de Danses en els darrers anys. No es tracta d’una actuació de folklore popular a lús, sinò més bé d’una posada en escena novedosa i atrevida, que recull l’esperit de l’època anterior a la República i que evoluciona cap a la modernitat i a les conquestes socials i populars de la Dona des d’aleshores.

En aquest cas sota la direcció de Rakel Ferrero, l’Escola pretén novament emocionar al públic assistent polsant les emocions i la fibra dels assistents, traslladant-los des dels sons i l’estètica de l’època pre-republicana fins al segle XXI.

L’Escola vol deixar palés, una vegada més amb aquesta participació, la seva nova linea d’expressió i creativitat artística, la seva aposta per l’evolució del folklore popular, la seva voluntat de continuar progressant en una nova estètica que pren la base de les arrels d’on prové i que pretén seguir avançant cap a una imatge més contemporània i adaptada als nous temps.

Per a l’Escola de Danses de Xàtiva, segons ha manifestat la seva presidenta Teresa Pérez,participar altruistament en un homenatge a les Dones de la República és un autèntic privilegi, per quan ens permet fer del nostre treball creatiu una manera de reconèixer la lluita de tantes i tantes persones per un mon millor, més digne, per una societat més igualitaria i compromesa”.

La diversitat dels membres que formen el col.lectiu de l’Escola de Danses permet tenir diferents linies de treball dins de la pròpia agrupació, que van des de la investigació i estudi de les tradicions populars, fins al treball minuciós de la indumentària i atrezzo, la difusió cultural dels cants i balls populars de Xàtiva i la seva comarca, l’ensenyament a grans i menuts dels balls populars més tradicionals, la creació i direcció d’espectacles de xicotet i gran format com ara De la Terra venim i d’altres o l’experimentació de noves formes d’entendre el folklore i la seva evolució i adaptació als nous temps, sempre des de la base i l’arrel més autèntica i primària d’on prové tot.

Foto:genereialtreshistories.wordpress.com

No hay comentarios

Dejar respuesta