Les visites al castell de Xàtiva creixen un 21% respecte a 2015

Una vegada tancades les estadístiques del primer semestre de 2016, el número de turistes registrats en les taquilles del castell de Xàtiva ha crescut en 6.978 persones respecte de les dades arreplegades fins el mateix període de 2015. De gener a juny de 2016, un total de 40.110 turistes han passat pel principal monument de la ciutat, front als 33.132 que ho feren durant els mateixos mesos de l’any passat, la qual cosa suposa un increment del 21%.
Si tenim en compte que en tot 2015 la xifra de visitants del castell es va situar en 68.323 persones, la quantitat de turistes que han entrat en la fortalesa durant el primer semestre de 2016 suposa el 58’7% del total de l’any anterior, exercici que va registrar la major quantitat de visites des que en 1995 s’iniciés el registre històric que elabora Turisme. De continuar aquesta tendència a l’alça, 2016 es tancaria amb un nou rècord de visites.
Segons la regidora Mariola Sanchis, “el significatiu augment del nombre de visitants del castell que hem experimentat posa de manifest que la nostra ciutat va posicionant-se com a destinació de referència a la Comunitat Valenciana. La presència de Xàtiva a les fires de FITUR, B-Travel i La Fira de Les Comarques, promocionant el nostre ric patrimoni, la nostra història, la cultura o la gastronomia entre d’altres atractius, clarament ha revertit en la quantitat de visitants i turistes que se senten atrets per la variada oferta que tenim”.
La regidora ha volgut destacar també les accions posades en marxa amb l’objectiu de millorar la qualitat dels serveis turístics de la ciutat, com l’adhesió a la xarxa SICTED, la creació de la nova webwww.xativaturismo.com i l’ampliació dels horaris de la Tourist Info, així com el futur trasllat de l’actual oficina de turisme al centre de recepció de visitants.
Procedència dels turistes
Pel que fa a la procedència dels turistes, el castell de Xàtiva és un atractiu de primer ordre pel que fa al turisme d’interior de la Comunitat Valenciana. La província de València ha aportat 21.414 visitants, més de la meitat del total en aquestos sis primers mesos de 2016, mentre que Alacant ha sumat 2.447 visitants.
Pel que fa als turistes procedents del mercat nacional, Catalunya és la comunitat autònoma que més visitants envia al castell, amb 864 (Barcelona, 671; Tarragona, 105; Lleida, 51 i Girona, 37). La següent comunitat en el rànquing és Madrid, amb 790 persones.
Respecte als turistes procedents d’altres estats, la classificació la lidera França, amb 1.437 persones, seguida de ben a prop pel Regne Unit, amb 1.428 turistes. En tercer lloc, se situen els alemanys, amb 1.280 visitants. A continuació venen els turistes provinents dels EEUU, amb 716 persones. Altres xifres d’interès arrepleguen els turistes provinents d’Itàlia (431), Bèlgica (380) o Rússia (346).
Hi han dades cridaneres, com a que Xina ens aporta uns 30 visitants al mes o que països la presència dels quals a l’estadística resultava abans pràcticament anecdòtica, com ara Israel o Austràlia, aporten visitants tots els mesos. S’observa també l’augment de visites provinents dels països bàltics i nòrdics que eren habituals de les costes de Marroc, Tunísia, Turquia, Egipte o Jordània i que ara, probablement per raons de seguretat, escullen Espanya com a destinació. Com a dades anecdòtiques, el castell ha rebut visites de turistes de Kazajstan, Oman, Gabó, Mongòlia, Qatar, Fiji, Hong Kong, Singapur o Iran.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × cinco =