Les obres de l’hospital de dia en el Lluís Alcanyís de Xàtiva donaran inici la setmana que ve

• Es millora la privacitat i s’humanitza l’espai assistencial dels pacients d’Oncologia i Hematologia
• La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública invertix més d’un milió d’euros

La firma ahir de l’acta de replantejament per part dels responsables de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l’empresa adjudicatària suposa l’inici de l’obra que té una duració prevista de huit mesos i suposa una inversió de 1.223.850 euros.

Esta nova infraestructura suposarà una millora quant al confort, qualitat assistencial i humanització dels espais on s’atén diàriament a totes les persones amb tractaments oncològics, hematològics o de qualsevol altra especialitat l’administració de les quals requerix una estada hospitalària d’unes poques hores.

En l’hospital Lluís Alcanyís s’atén anualment 2.828 primeres consultes d’Hematologia i 4.657 successives. El Servei d’Oncologia va atendre el passat any 14.427 consultes sent 647 primera visita. La major part d’estes consultes van seguides d’algun tractament que s’administra en l’Hospital de forma ambulatòria i evita així l’ingrés hospitalari. El passat any Oncologia va administrar 5.847 tractaments en hospital de dia. Tots estos tractaments registren un increment anual aproximat d’al voltant de 1.000 nous pacients.

Este tipus de tractaments s’estan administrant actualment en les plantes 1 i 6 del centre hospitalari. En la primera planta es troba habilitada unes quantes dependències per a tractaments i consultes hematològics mentres que la sexta planta alberga l’hospital de dia compartint accés amb altres serveis. Amb la construcció d’este Hospital de dia, s’allibera espai en l’Hospital de Xàtiva per a nous Serveis assistencials amb necessitats d’ampliació.
 

El nou hospital de dia va a construir-se sobre una superfície de 839 metres quadrats en una única planta en la planta baixa de l’Hospital Lluís Alcanyís. El nou espai hospitalari donarà resposta a les necessitats que estos serveis han vist incrementar en els últims anys així com a les prestacions sanitàries que oferixen en l’actualitat.

Este nou espai hospitalari comptarà amb sis consultes, una àmplia sala d’espera, dos àrees d’aïllament i dos zones de tractament; una amb huit llits i una altra amb 24 llocs de tractament en butaca. A més comptarà amb un control d’infermeria, sala de reunions i una sala de consulta per a infermeria. 

El Departament compte ja amb un pla d’atenció d’infermeria en Hospital de Dia per a tractar el pacient, assessorant-li amb informació sobre els tractaments, cures durant el mateix i efectes col·laterals, així com el suport físic, psíquic i emocional per precisa este tipus de pacients  

Amb la construcció d’este Hospital de dia, l’Hospital de Xàtiva amplia el seu espai assistencial en més de 800 metres quadrats i al mateix temps permetrà millorar la confortabilitat d’altres servicis que es traslladaren al lloc que ocupa actualment Oncologia i Hematologia.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 + 8 =