La Junta Local Fallera de Xàtiva ha organitzat la segona edició de les Jornades Falleres que es celebraran des de hui a les 20:00h i fins dissabte al CC Plaza Mayor de la ciutat amb la finalitat d’apropar els atractius d’aquesta festa al públic en general.

Per a la jornada de dissabte s’han programat tot un seguit d’activitats que començaran a les 11:00h amb tallers per als més menuts. Per la vesprada tindrà lloc una desfilada d’indumentària fallera i seguidament el col·lectiu d’artistes fallers oferirà una xerrada. Finalment, a les 21:00h es cremarà el monument que durant aquests dies es podrà veure al CC Plaza Mayor.

A més, durant aquestes jornades es podrà visitar una exposició amb una gran varietat de material faller com ninots indultats o esbossos en horari d’11:00h a 14:00h i de 17:00h a 21:00h.

Per completar aquestes jornades, hi haurà diferents activitats el dissabte 17 de Febrer:

A les 11h, tallers per als mes menuts.

A les 17h, desfilada de la seda, on desfilaran les Falleres Majors de Xàtiva dels últims 10 anys, amb els seus trajes.

A les 19h, xarrada col·loqui d’artistes fallers locals, per tractar d’explicar un altra vissió de la festa fallera.

A les 21h (aproximadament), desfilada pel centre comercial i cremà del monument.

L’exposició romandrà oberta divendres i dissabte de 10:00h a 14:00h i de 17:00h a 21:00h.

Pel que fa a la resta d’esdeveniments d’aquest cap de setmana, el 17 de Febrer, a la ciutat de València, es signarà un conveni entre els diferents museus fallers de la Comunitat Valenciana, on el museu faller de Xàtiva hi estarà present mitjançant els representants de Junta Local Fallera.

El 18 de Febrer, a les 18h, tindrà lloc al Gran Teatre de Xàtiva el II Concurs Nacional de pasdobles fallers ciutat de Xàtiva, on s’interpretaran per part de la societat musical La Primitiva Setabense diferents partitures de pasdobles i també quatre obres seleccionades per un jurat expert d’entre totes les presentades. D’aquestes quatre, dos seran les guanyadores, que portaran el nom de les Falleres Majors de Xàtiva 2018, Andrea Torres i Martínez i Nerea Serrano i Ramírez. Les entrades estan a la venda a la Casa de la Cultura, Casa de la Joventut i Museu Faller en horari habitual de Junta Local Fallera (dilluns i dijous de 20h a 21h)
jornades culturals 2018.jpg

No hay comentarios

Dejar respuesta

catorce + 5 =