Les falles ja són Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO

La comissió de la UNESCO ha decidit aquest matí a Addis Abeba (Etiòpia) l’entrada de les Falles a la llista Representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Aquest és el colofó a una intensa tasca realitzada durant dos anys, però que començà l’any 2011, tal i com recorden des de la Junta Local Fallera de Xàtiva.

Les Falles de Xàtiva han rebut amb especial alegria la notícia, ja que compten amb més de 150 anys d’història, i són un dels baluarts de la candidatura, on han tingut especial rellevància aquelles ciutats amb més d’un centenar d’anys d’història fallera.

«Donem l’enhorabona a tot el col·lectiu faller, ja que les falles de Xàtiva han aconseguit aquest reconeixement després de que ja fóren declarades Bé d’Interés Cultural», ha explicat el president executiu de la Junta Local Fallera, Jesús González, qui ha recordat que «aquest reconeixement aplega gràcies a tota eixa gent que de forma directa o indirecta ha treballat en la festa: fallers, indumentaristes, músics, artistes…», afegint que «ara és treball dels fallers protegir aquest segell».

Cal recordar que ls Falles de Xàtiva han estat un dels col·lectius més actius en la publicitació de la candidatura i en la reivindicació d’una festa que finalment ha estat reconeguda per la UNESCO.

De fet, la Junta Local Fallera ha convocat aquesta vesprada a tot el col·lectiu faller al Museu Faller de la ciutat (21h) amb mocadors, blussons i estendards de les comissions, per tal de celebrar aquesta declaració.

No hay comentarios

Dejar respuesta