Les Falles de Xàtiva tindran com a novetats enguany una carpa a l’Albereda i la Nit del Foc

La regidora de Falles Maria Beltrán i el president de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús González han presentat aquest matí la programació oficial de les falles 2020 i han destacat les principals novetats d’aquest any, com són la col·locació d’una carpa a l’Albereda Jaume I i de sanitaris a la Glorieta José Espejo, l’augment de les mascletades i la realització de la coneguda com «nit del Foc».

Durant la setmana fallera s’habilitarà un modul sanitari a la Glorieta José Espejo i també un espai a l’Albereda Jaume I en el que es realitzaran dos actes principals. D’una banda, la carpa albergarà el tradicional dinar oferit per Junta Local Fallera als representants de les diferents comissions falleres de la ciutat i a les autoritats, mentre que el dia 18 per la nit tindrà lloc un macro-festival de música, amb la participació de Djs, que previsiblement començarà a les 23:30 hores. Serà just després de que finalitze altra de les novetats, la disparada de la Nit del Foc al Jardí de la Pau, que tindrà lloc una vegada finalitze l’acte de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Seu.

maria-jesus-programacio3«Anem a provar com funciona l’espai aquest any, al que li hem dedicat una nit, per veure si ampliem les activitats de la carpa els propers anys», ha explicat la regidora de falles Maria Beltrán, mentre que el president de la JLF Jesús González ha manifestat que «obri les portes de la ciutat a aquella gent que no és fallera i es sent un poc desplaçada durant aquestes festes, com ja fan a altres poblacions com Alzira o València». Aquest espai a l’Albereda servirà també al llarg del dia com a zona de descans per a la Junta Local Fallera i es realitzarà una campanya de reciclatge organitzada per la regidoria de Medi Ambient.

També s’ha ampliat en aquest cas el calendari de les mascletades, que aquest any comptaran amb dues disparades més. A les tradicionals dels dies 16,17, 18 i 19 s’han sumat aquest any dos noves mascletades que tindran lloc el dissabte 14 i el diumenge 15 de març. La primera d’elles estarà organitzada per la Junta Local Fallera de Xàtiva mentre que la del dia 15 està organitzada per la falla República Argentina amb la col·laboració de l’ens local.

jesus-programacioEl calendari d’actes oficial de març comença aquest mateix diumenge a les 9:30 de matí amb la romeria a Sant Josep des de l’encreuament de Carlos Sarthou amb l’Albereda Jaume I, al que seguirà el tradicional dinar de germanor a partir de les 12 hores. Ja el dia 15 de març començarà a les 17 de la vesprada la visita oficial de la Junta Local Fallera a la plantà dels monuments fallers de la ciutat, que començarà oficialment a les 12 de la nit. El dia 16 a les 17 de la vesprada tindrà lloc la visita al Centre Social de Majors, i a partir de les 19 de la vesprada des de l’Ajuntament de Xàtiva es lliuraran els premis de les falles 2020.

El dia 17 serà el torn de la visita oficial a les falles, amb inici a les 17:30 de la vesprada, i el dia 18 es celebrarà l’Ofrena de flors a la Mare de Déu de la Seu. El darrer dia de falles comptarà amb una missa a les 12 a l’Ermita de Sant Josep amb posterior romeria amb arribada a l’Albereda Jaume I, de la que participaran regidors i regidores de la localitat d’Àvila. En finalitzar la processó es dispararà l’última de les mascletades (aproximadament a les 14:45 hores). Està previst que les cremaes dels monuments infantils s’inicien a les 20:30 (sent a les 21:30 la de la millor falla infantil) i a les 22:30 en el cas de la gran (amb la cremà de la millor falla de Xàtiva aproximadament a les 00:30 hores). L’últim dels actes tindrà lloc el divendres 27 de març, amb el lliurament dels premis Cadafal als artistes guanyadors de cada secció.

Presentació llibre falles Xàtiva 2020
El president de la Junta Local Fallera Jesús González ha anunciat també que la presentació del llibre oficial de les falles de Xàtiva 2020 tindrà lloc el proper dimarts 10 de març, a les 20:30 de la vesprada, a l’Antic Hospital de Xàtiva.


En Castellà:

Las Fallas de Xàtiva tendrán como novedades este año una carpa a la Alameda y la Noche del Fuego

maria-jesus-programacio2La concejala de Fallas Maria Beltrán y el presidente de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús González han presentado esta mañana la programación oficial de las fallas 2020 y han destacado las principales novedades de este año, como son la colocación de una carpa en la Albereda Jaume I y de sanitarios en la Glorieta José Espejo, el aumento de “mascletaes” y la realización de la conocida como «Nit del Foc».

Durante la semana fallera se habilitará un módulo sanitario en la Glorieta José Espejo y también un espacio en la Albereda Jaume I en el que se realizarán dos actos principales. Por un lado, la carpa albergará la tradicional comida ofrecida por la Junta Local Fallera a los representantes de las diferentes comisiones falleras de la ciudad y a las autoridades, mientras que el día 18 por la noche tendrá lugar un macro-festival de música, con la participación de Djs, que previsiblemente empezará a las 23:30 horas. Será justo después de que finalice otra de las novedades, el disparo de la Nit del Foc en el Jardín de la Paz, que tendrá lugar una vez finalice el acto de la Ofrenda a la Virgen de la Seo.

maria-programacio
«Vamos a probar como funciona el espacio este año, al que le hemos dedicado una noche, para ver si ampliamos las actividades de la carpa los próximos años», ha explicado la concejala de fallas Maria Beltrán, mientras que el presidente de la JLF Jesús González ha manifestado que «se abren las puertas de la ciudad a aquella gente que no es fallera y se siente un poco desplazada durante estas fiestas, como ya hacen en otras poblaciones como Alzira o València». Este espacio en la Albereda servirá también a lo largo del día como zona de descanso para la Junta Local Fallera y se realizará una campaña de reciclaje organizada por la concejalía de Medio Ambiente.


También se ha ampliado en este caso el calendario de ”mascletaes”, que este año contará con dos disparos más. A las tradicionales de los días 16,17, 18 y 19 se han sumado este año dos nuevas mascletàs que tendrán lugar el sábado 14 y el domingo 15 de marzo. La primera de ellas estará organizada por la Junta Local Fallera de Xàtiva mientras que la del día 15 está organizada por la falla República Argentina con la colaboración del ente local.
El calendario de actos oficiales de marzo empieza este mismo domingo a las 9:30 por la mañana con la romería a Sant Josep desde el cruce de Carlos Sarthou con la Albereda Jaume I, al que seguirá el tradicional “dinar de germanor“ a partir de las 12 horas. Ya el día 15 de marzo empezará a las 17 de la tarde la visita oficial de la Junta Local Fallera a la “plantà” de los monumentos falleros de la ciudad, que empezará oficialmente a las 12 de la noche. El día 16 a las 17 de la tarde tendrá lugar la visita al Centro Social de Mayores, y a partir de las 19 de la tarde desde el Ayuntamiento de Xàtiva se librarán los premios de las fallas 2020.


El día 17 será el turno de la visita oficial a las fallas, con inicio a las 17:30 de la tarde, y el día 18 se celebrará la Ofrenda de flores a la Virgen de la Seo. El último día de fallas contará con una misa a las 12 en la Ermita de Sant Josep con posterior romería con llegada a la Albereda Jaime I, en la que participarán concejales de la localidad de Àvila. Al finalizar la procesión se disparará la última “mascletà” (aproximadamente a las 14:45 horas). Está previsto que la “cremà” de los monumentos infantiles se inicie a las 20:30 (siendo a las 21:30 la de la mejor falla infantil) y a las 22:30 en el caso de las grandes (con la “cremà” de la mejor falla de Xàtiva aproximadamente a las 00:30 horas). El último de los actos tendrá lugar el viernes 27 de marzo, con la entrega de los premios Cadafal a los artistas ganadores de cada sección.Presentación libro falles Xàtiva 2020
El presidente de la Junta Local Fallera Jesús González ha anunciado también que la presentación del libro oficial de las fallas de Xàtiva 2020 tendrá lugar el próximo martes 10 de marzo, a las 20:30 de la tarde, en el Antiguo Hospital de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis + 4 =