Les falles de Xàtiva pugen en Romeria a Sant Josep a l’ermita

A un poc més d’un mes de la festa més gran de Xàtiva com són les Falles, les diferents comissions de la ciutat no san volgut pedrer, la pujà de Sant Josep a l’ermita.

Enguany aquest acte s’ha avançat en el calendari faller, ja que en anys anteriors es realitzava uns dies abans de la setmana fallera.

Les falles de Xàtiva i el públic en general gaudiren el diumenge en la Pujà de Sant Josep, més de dues-centes persones participaren en un acte impulsat per la Junta Local Fallera de Xàtiva, el Gremi de Fusters i l’Ajuntament de Xàtiva.

La pujada sorgeix com a complement al baixà de tots els anys, la romeria del matí del 19 de març. A les nou i mitja del matí des del carrer Carlos Sarthou, desfilaren en comitiva les diferents comissions de la ciutat, la junta Local fallera, el Gremi de Fusters, membres de la corporació municipal, l’Escola de Danses, la Magrana del Corpus, i la imatge de Sant Josep, que anava sobre un carruatge tirat per cavalls de la quadra El Saladrar..

En arribar a l’ermita, l’Escola de Danses va delectar al públic amb la seua actuació. Actes com aquest enriqueixen la cultura i les tradicions de les festes josefines.

Fotos:Sandra Tormo Maroto

No hay comentarios

Dejar respuesta