Xàtiva va celebrar ahir la primera edició dels «Autos Bojos», un esdeveniment organitzat per la Junta Local Fallera i recolzat per la Regidoria de falles de l’Ajuntament de Xàtiva, que se celebra enguany per primera vegada i que forma part la programació fallera, substituint al Ral·li Humorístic que és vènia celebrant des de fa ja molts anys. Es tracta d’una carrera de vehicles no motoritzats, sense tracció, que disposaren de frens i volant, i dissenyats de manera original i atractiva.

IMG_7374A les 11.00 h del matí en la font dels vint-i-cinc dolls va tindre lloc la recepció dels participants, 9 vehicles en total, pertanyents a quatre comissions fallera de les 19 que hi ha a la ciutat, la qual cosa ens dóna una baixa participació de comissions falleres, tan sols quatre comissiones van presentar vehicle: Ferroviària amb 4, Abú Masaifa 3, Mercat 1, Sant Jordí 1.

IMG_7442La cita lúdica ha congregat a centenars de persones, que han abarrotat el circuit, amb alpacas de palla, al més pur estil automobilístic. Al voltant de les 11.40 h, aquests originals vehicles sense cap mena de tracció mecànica, van anar lliscant-se, d’un en un des de la font dels vint-i-cinc dolls fins a la plaça Espanya, un recorregut que es va fer curt i amb molt poca dificultat per als participants. No va haver-hi incidents de gravetat, un xicotet esglai d’un dels participants que va perdre el control i va anar contra els espectadors, ocasionant algun arrap sense importància.

L’important ha sigut participar i passar-ho bé. Hi haurà premis a la millor disfressa, la millor comparsa, al millor vehicle i al vehicle més ràpid, que s’atorgaran durant la setmana fallera.

[g-gallery gid=»57423″]

No hay comentarios

Dejar respuesta

20 − 2 =