Les falleres majors de Xàtiva, Patricia Giner i Vera Langa, ja tenen els seus pasdobles

Les falleres majors de Xàtiva, Patricia Giner i Vera Langa, ja tenen els seus pasdobles. S’ha celebrat aquest diumenge en el Gran Teatre el concert del VI Concurs Nacional de Pasdobles Fallers.

El premi del jurat, per unanimitat, ha sigut per a l’obra composta per Frank J. Cabdells Martínez, «Xàtiva, ciutat fallera» que des d’ara portarà el nom de «Patricia Giner i Montagud».

El premi del vot popular de les persones assistents al concert per a la composició «Xàtiva en falles» de Jose Manuel Martínez Sanchis, que des d’ara portarà el nom de «Vera Langa i Suñer». La composició va obtindre 221 vots, superant a «Trons de bac» (100), «Xàtiva, Ciutat Fallera» (50) i Serendipia (29).

Per a tots dos compositors és el seu quart premi en aquest concurs.

El jurat, format en aquesta ocasió pels directors Rafael Garrigós García, Carlos Montesinos Parra i Francisco José Sánchez Roca, ha triat les quatre composicions finalistes: “Trons de bac”, “Serendipia”, “Xàtiva en falles” i “Xàtiva, ciutat fallera”. El programa va ser interpretat per la banda simfònica de la Societat Musical La Primitiva Setabense diririga per David Domènech Lluch.

Reconeixement i preservació
En la part protocol·lària del concert la president de la Junta Local Fallera, Celia Gorrita, va destacar el valor de la música, del concurs, en la preservació dels costums i tradicions.
La regidora de Cultura Festiva, María Beltrán, va anunciar que aquest concurs i les seues obres guanyadores tindran un lloc destacat en el Museu Faller.
Ambdues van destacar el treball fet per la Societat Musical La Primitiva Setabense.

No hay comentarios

Dejar respuesta