Les escoles d’estiu conclouen a Xàtiva amb un alt nivell de satisfacció per part de les famílies

Demà divendres 12 d’agost finalitza l’escola d’estiu que l’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat als col·legis públics Gozalbes Vera i Martínez Bellver. La regidoria d’Educació ha passat una enquesta de satisfacció a totes les famílies usuàries per tal de millorar el servei per a properes edicions. Segons informa la regidora Amor Amorós, s’ha seleccionat una mostra de 40 enquestes d’un total de 97 participants, havent-se obtingut un percentatge de respostes d’aproximadament el 41% dels assistents.

Entre els resultats d’aquest mostreig, el 48% dels enquestats pensa que les instal·lacions són molt adequades i un 52% pensa que són correctes. Destaca el fet de que cap dels enquestats pense que les instal·lacions haurien de millorar. El 55% pensa que l’horari compleix les seues necessitats i un 45% el considera correcte. En aquest punt de l’enquesta, també ocorre que cap enquestat pensa que l’horari podria ser més flexible.

Respecte a les activitats programades, el 56% pensa que aquestes han sigut molt adequades, un 39% pensa que han sigut adequades i a un 5% no els han agradat. El 60% afegiria alguna activitat i un 40% pensa que no seria necessari. Algunes de les activitats que els enquestats proposen per a l’any que ve són cine, ball, eixides amb el tren turístic, tallers de cuina i eixides a la piscina municipal. Crida l’atenció que les famílies suggereixen estar amb contacte amb l’escola a traves de les xarxes socials.

Sobre les relacions monitors/es – xiquets/tes, el 80% pensa que són molt bones i un 20% que han sigut les correctes. Sobre les relacions famílies – monitors/es, el 67% pensa que han sigut estupendes i un 33% que han estat atents.

En quant a la qualificació en matèria de resolució de conflictes, un 55% opina que han sigut molt efectives i un 45% efectives. Cap enquestat ha opinat que podria millorar.

Un 67% valora molt positivament l’experiència i per a un 33% l’escola ha complit les seues expectatives. Finalment i respecte al preu, un 85% pensa que és adequat, un 13% que és excessiu i un 2% pensa que és insuficient.

La regidora Amor Amorós ha posat en valor que enguany s’haja oferit el servei també al col·legi Martínez Bellver. Amorós ha aclarit que «ho férem en resposta a una demanda de la mateixa AMPA. És molt còmode per a les famílies que l’activitat siga al barri. Per a les famílies que treballen, l’escola facilita la conciliació familiar. De les 148 places que s’oferien s’han ocupat 97, 66 al Gozalbes Vera i 31 al Martínez Bellver».

La regidora ha explicat que el preu del servei d’enguany és de 20.000 €, però Amorós puntualitza que «descomptant la matrícula que han pagat les famílies, l’ajuntament farà una despesa de 12.000€. Més important que la despesa per a l’Ajuntament és la qualitat del servei. Que siga municipal no vol dir que siga gratuït i s’ha de mirar la sostenibilitat del servei».

Respecte a altres edicions, la regidora d’Educació ha volgut destacar que en anys anteriors es contractava a una empresa que únicament posava el coordinador/a i els monitors/es eren becaris del programa Sona la Dipu. Amorós critica que «el PP destinara beques de la Dipu, que en realitat són per a formar-se, en estalviar-li llocs de treball a l’empresa que prestava el servei».

Amorós ha defensat el procés d’adjudicació del servei: «l’adjudicació ha sigut transparent. Hem desterrat l’enxufisme que hi havia en anys anteriors on l’empresa contractava a familiars de regidors i regidores del PP. Enguany, l’Ajuntament no ha tingut res a veure amb la contractació dels monitors i monitores. Els monitors provenen de la base de dades dels cursos del Consell de la Joventut».

Finalment, Amorós ha eixit al front de les declaracions de Mª José Pla, portaveu popular a l’Ajuntament: «l’informe del cap d’àrea no reflexa cap irregularitat respecte al personal contractat per l’empresa. El plec de condicions demanava un coordinador amb grau de pedagogia o equivalent i l’empresa ha posat dos coordinadors, un en cada centre amb grau equivalent. El plec parla de ratio 1/20 i l’empresa ha contractat a 11 monitors amb la qual cosa millora la ratio en 1/12 i 1/15. Dos dies a la setmana, els participants han tingut activitats aquàtiques amb piscines desmuntables que ha posat l’empresa, cosa que moltes famílies prefereixen a les eixides a la piscina».

No hay comentarios

Dejar respuesta