L’ecoparc mòbil arriba a Bixquert

L’ecoparc mòbil que el Consorci per a la Gestió de Residus habilita per a les localitats que no tenen un ecoparc propi aplegarà també a la zona de Bixquert, en Xàtiva.

Aquest acord naix de la reunió mantinguda recentment entre la institució i la presidenta de l’Associació de Veïns, Silvia De Giorgio, que demanava una solució per al tractament dels residus en la zona de Bixquert, la qual triplica la seua població als mesos d’estiu.

El vehicle, que s’ubicarà en la zona de l’Ermita, es col·locarà per primera vegada aquest diumenge 16 de juliol, i tornarà al mateix punt el diumenge 30. La intenció és allargar aquesta oferta quinzenal al llarg de tot l’estiu, almenys fins al proper mes de setembre, malgrat que des de l’Associació pretenen que el servei es preste també una vegada al mes als mesos d’hivern.

L’objectiu de la iniciativa és apropar un ecoparc als veïns de Bixquert, facilitant la gestió responsable dels residus sense haver de desplaçar-se a Xàtiva, així com fomentar l’educació i augmentar la informació sobre el reciclatge i el respecte al medi ambient. Per a tal fi, l’ecomòbil comptarà amb un tècnic que facilitarà als usuaris la informació necessària per a que sàpiguen on deuen ubicar cadascun dels residus.

A més a més, el servei suplirà en part la carència de contenidors específics per a la poda, un residu molt recurrent en aquests mesos d’estiu a la zona de Bixquert.

La de Bixquert no és l’única novetat dl vehicle mòbil que gestiona el Consorci. Aquesta setmana ha acudit per primera vegada a les localitats de Zarra i Bicorp, i el passat divendres s’estrenà a Genovés. L’oferta serà novetat també per a Torrella (proper dilluns) i Estubeny (divendres 28).

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciocho − 8 =