L’atleta xativina Judith Tortosa, guanyadora del Premi Fosbury 2023

L’atleta xativina Judith Tortosa i Joel Martín són els dos guanyadors del Premi Fosbury 2023 al millor esportista de l’any per votació popular. L’atleta i el taekwondista han sigut els dos esportistes que han rebut més suports per part dels lectors de Fosbury en un procés participatiu distribuït en dues fases i que enguany ha superat els 115.000 vots totals. Des de Fosbury han agraït a tots els lectors la seua participació en els Premis Fosbury 2023, que també ha comptat amb el suport actiu d’esportistes, clubs, federacions, centres esportius i mitjans de comunicació de tot el país. L’atleta es va imposar en la final dels Premis Fosbury després de rebre el 19,18% dels vots en una votació molt ajustada davant la taekwondista Dalia Santiago (18,50%) i la jugadora d’hoquei herba Laia Vidosa (15,53%), els qui completen el podi.

Judith Tortosa, la xativina que triomfa a la pista d’atletisme

El passat mes de juliol el campionat del món d’atletisme adaptat va oferir grans actuacions per a atletes ja consagrats com Yassine Ouhdadi o Gerard Descarrega, però alhora ens va permetre gaudir del debut d’una jove atleta de Xàtiva nascuda el 2005 que va demostrar tenir talent i ambició per convertir-se en un dels noms de referència de l’atletisme paralímpic dels propers anys. Judith Tortosa va competir als 100 metres llisos en la modalitat T72 per a esportistes amb paràlisi cerebral. Malgrat la seva joventut ja partia amb la cinquena millor marca de les participants, però a París va anar més enllà i va aconseguir els objectius que tenia entre cella i cella: córrer més ràpid que mai, batre el rècord d’Espanya d’aquesta disciplina i pujar al podi.

L’esportista del Club Atletisme Xàtiva va anar de menys a més i va completar una gran remuntada per entrar tercera a meta en aquesta modalitat de frame running (curses amb caminador esportiu), només superada per l’australiana Maria Strong i la polonesa Magdalena Adruszkiewick. Un èxit indiscutible tenint en compte que en el moment de disputar el mundial encara era menor d’edat (17 anys) i que tot just debutava en una gran competició internacional. Aquesta medalla de bronze sembla, tan sols, un punt de partida. A partir d’aquest 2024 toca consolidar-se a l’elit i creuar els dits perquè els Jocs Paralímpics de 2028 incloguin la seva especialitat, absent aquest estiu a París 2024.

L’atleta s’ha imposat a la final dels Premis Fosbury després de rebre el 19,18% dels vots en una votació molt ajustada davant la taekwondista Dalia Santiago (18,50%) i la jugadora d’hoquei herba Laia Vidosa (15,53%), que completen el podi. Les patinadores Laura Oria i Mar Suy completen enguany el Top 5, en una final en què també han rebut un bon grapat de vots Victoria Díez, Aina Florenza, Judit Pareja, Alba Riera i Isabel Calvo.

No hay comentarios

Dejar respuesta