L’associació benèfica «Calcetines Marrones» de Xàtiva demana material escolar per als xiquets de Síria

Els xiquets a Síria, viuen en condicions d’extrema pobresa en campaments de refugiats, on no se’ls garanteix els drets fonamentals com l’accés a la sanitat, alimentació i educació
A Síria, moltes escoles han sigut danyades, destruïdes o convertides en bases militars, la qual cosa impedeix que els xiquets assistisquen a l’escola amb normalitat, ja que suposaria un perill per a les seues vides.
En els camps de refugiats, l’accés a l’educació no està garantit.
Més de 750 000 xiquets refugiats sirians tenen menys d’onze anys. Aquests xiquets viuen els primers anys de vida, una etapa crucial per al creixement, en refugis improvisats: habitatges rudimentaris i insuficients, sobretot en els mesos d’hivern.
Embolicats en un conflicte bèl·lic, després de la Covid 19 i el recent Terratrémol, són els més de dos milions de xiquets desplaçats dins del mateix territori (la meitat de la població desplaçada, estimada en aproximadament quatre milions de persones).
Amb la crisi, l’educació és percebuda com un luxe. Les necessitats bàsiques han de ser sempre una prioritat, per la qual cosa el futur dels xiquets passa a un segon pla. No obstant això, l’educació és necessària perquè aquesta generació de joves sirians no es convertisca en una “generació perduda”.
Després de la campanya de recollida realitzada per “Calcetins Marrons” ex-alumnes Col·legi Dominiques a Xàtiva i una vegada enviat un contenidor amb 28T d’ajuda, ens hem plantejat continuar col·laborant en “L’ajuda humanitària al poble sirià i com a acció preferent, a la infància, centrant-nos en un dels drets fonamentals truncats per tantes desgràcies continuades.

CAMPANYA DE RECICLATGE I RECOLLIDA DE MATERIAL ESCOLAR

Dimarts que ve 18/4, al costat de la volta al col·legi, posem en marxa la campanya de recollida de material escolar a la Comarca de La Costera i altres poblacions que s’uneixen a aquest projecte, de dues maneres:
1. Sensibilització; per a això s’han creat uns cartells en castellà i valencià, al costat d’unes caixes de cartó, on els alumnes dels diferents centres educatius, podran depositar el material escolar indicat en el cartell i que posteriorment anirem reciclant “Calcetins Marrons”. Som conscients que a través d’aquestes campanyes, la quantitat de materials sempre serà menor, però en aquest cas l’objectiu principal, és que recorden que a l’altre costat del mediterrani, hi ha xiquets, que aqueixos xiquets no tenen les possibilitats i oportunitats que ells tenen ací, que no sols manquen de materials escolars, si no que fins i tot la majoria manquen fins d’escoles i que mestres, pares d’alumnes i en general la societat, també prenguen consciència.

2.-S’ha creat una carta de sol·licitud de material escolar per a empreses, papereries i impremtes. En aquest cas és on SI esperem recollir un volum important per a enviar a Síria. La campanya durarà fins al mes de juny, quan tanquen els col·legis, instituts i altres.

Calcetins Marrons, és un grup de Ex-alumnes del col·legi Dominiques de Xàtiva, reunit amb un objectiu, en l’actualitat i després del Terratrémol patit per Turquia/Síria, ajudar a un col·lectiu de desplaçats dins de Síria, perquè és una població formada en la seua majoria per xiquets, dones i ancians mancats d’uns mínims essencials.

No hay comentarios

Dejar respuesta