L’arròs negre del Brasilia de Canals guanya el concurs Plat valencià de l’any

Ahir, 10 de novembre, es va donar a conéixer el guanyador del concurs Plat valencià de l’any organitzat per l’Associació Blanquinegres, resultant guardonat el Brasilia de Canals amb el seu arròs negre.

El Brasilia es va imposar a la resta de plats aconseguint 7.336 vots. El seu principal competidor va ser l’arròs amb crosta de Rafel (Pego), que va acabar amb 6.926 vots. La resta de participants de la final van ser la paella de la Valldigna (Tavernes de la Valldigna) per Casablanca i la bajoca farcida per El Caragol (Alcoi).

Tanmateix, el Brasilia «aposta per la cuina de proximitat amb l’elaboració d’una paella amb peix i marisc fresc de primer nivell», destacaven en la seua presentació. El seu ingredient estrela per a l’elaboració de l’arròs negre és el calamar, el qual, cobra un paper fonamental en dues instàncies: com un element més de la paella i donant-li color a tota l’elaboració gràcies a la seua tinta.

Des de l’organització, destaquen els més de 50.000 usuaris i usuàries que hi van votar pel seu plat preferit: «Agraïm a totes les persones la seua interacció en aquest concurs», assenyalaven els responsables.

No hay comentarios

Dejar respuesta