L’Arquebisbe presideix a Bocairent les festes patronals en honor a Sant Blas

L’arquebisbe de València, monsenyor Enrique Benavent, va presidir ahir en la localitat de Bocairent la missa major de les festes patronals en honor a Sant Blas, que tindran lloc fins a aquest dimecres amb la celebració de nombrosos actes religiosos.

L’Arquebisbe va ser rebut per la corporació municipal, autoritats i consells de pastoral i parroquial, a l’Ajuntament, on va signar en el llibre d’honor. I, a continuació es va dirigir en comitiva cap a la parròquia Asunción de La nostra Senyora, per a la celebració de l’eucaristia.

Després de la missa, de nou, enfront de la porta de l’Ajuntament, es va desenvolupar la salutació de les «filaes de Moros i Cristians» davant el predicador, en aquesta ocasió el propi Arquebisbe, acompanyat de les autoritats locals.

A la vesprada, va tindre lloc la processó amb la imatge de Sant Blas, un acte multitudinari amb la presència i participació de prop de 5.000 fidels, veïns, festers, que van llançar vítores al llarg del recorregut, afirma el rector Vicent Femenia.

Les festes en honor a Sant Blas continuaran fins al dimecres amb la celebració de misses i actes religiosos, entre ells, la rememoració de l’inici i aprovació del patronatge de Sant Blas en aquesta localitat l’any 1.632, i l’Et Déum d’acció de gràcies, un dels moments que posen el punt final a diversos dies de festes. A més, el dissabte, 3 de febrer, dia de la festivitat litúrgica del sant, la parròquia va acollir la celebració de diverses eucaristies.

Precisament, l’Arquebisbe de València va visitar la localitat de Bocairent el mes d’octubre passat per a oficiar una missa solemne amb la qual va tindre lloc la inauguració oficial de la nova comunitat de Carmelites Descalces, en el monestir de La nostra Senyora dels Dolores i Santos Reyes de Bocairent que, amb l’arribada de nou religioses procedents del convent avilés de Piedrahíta, torna a estar actiu dues dècades després de la dissolució de l’última comunitat de les Agustines.

No hay comentarios

Dejar respuesta