L’AMPA de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva continua amb les protestes davant de l’Ajuntament

Concentració en protesta per la semipresencialitat de l’alumnat de 4t ESO i 1r Batxillerat

Divendres 16 d’abril a les 19.00h Davant de la porta de l’Ajuntament de Xátiva.

El dijous 4 de març es va reunir en Convocatòria extraordinària l’Assemblea de l’AMPA de l’IES per a tractar la situació de l’escolarització semipresencial en la qual es troba l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de batxillerat des de l’inici del present curs. “Considerem l’enorme esforç que està fent el professorat en aquestes circumstàncies, però aquesta situació està causant gravíssims problemes en l’alumnat que no rep la formació adequada en relació amb el currículum que li correspon; està generant profundes diferències entre l’alumnat de centre amb l’alumnat de la resta de centres de Xàtiva i entre els propis alumnes que viuen diferents realitats familiars: es van aguditzant les bretxes per molt que se’ns intente convèncer del contrari. Així mateix provoca un profund problema d’organització familiar relacionat amb la conciliació i el seguiment familiar dels hàbits acadèmics i d’estudi d’aquest alumnat”.

Cal destacar que l’IES Josep de Ribera és l’únic centre de la ciutat amb aquesta situació per als nivells educatius que estem parlant. La resta d’Equips directius (de centres públics i concertats) van fer les tasques d’organització dels seus centres durant l’estiu a fi de garantir aquest dret fonamental del seu alumnat.

L’AMPA ha manifestat des de l’inici del curs la seva disconformitat amb la resposta que aquest centre públic està donant en aquesta situació, privant al seu alumnat d’aquest dret bàsic. S’ha posat sobre la taula de l’Equip directiu fins a cinc solucions diferents per a solucionar el problema sense obtenir cap resposta satisfactòria, la indignació és màxima. Les alternatives existeixen amb un grau de compromís per part del centre i en aquests moments de dificultat per la pandèmia, l’AMPA requereix compromisos i esforços compartits perquè les conseqüències d’aquesta situació no recaiguen, exclusivament, en les espatlles de l’alumnat i les seves famílies.

La Conselleria d’Educació desoeix aquesta reclamació i només aporta recursos de professorat per a solucionar de manera tangencial algun problema. En reunió mantinguda pel Conseller Marzá i el Secretari Autonòmic Miquel Soler amb les AMPES, “es van comprometre públicament a donar una resposta individualitzada a la reclamació i ni tan sols s’han posat en contacte amb nosaltres. A més a més, ens hem assabentat que l’Ajuntament de Xàtiva ha oferit per al pròxim curs aules prefabricades al Jardí de la Pau per a l’alumnat de la EI Teresa Coloma, mentre estiguen d’obres pel nou centre de salut, i ignora la nostra situació i aquesta mateixa solució per a l’alumnat de l’IES”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × tres =