Lamentem que l’herència del PP en l’Alcúdia de Crespins siga la ruïna del nostre poble

Article d’opinió per: Compromís per l’Alcúdia de Crespins

Per desgràcia per a tota la gent del nostre poble, ha arribat el moment que esperàvem des de fa temps. La famosa sentència del “Riu Nou” que farà que paguem 4,5 milions d’euros per un bancal de tarongers ha començat a fer-se efectiva. Deu anys de pagaments a més de 400.000 euros per any. 10 anys durant els quals bona part dels diners de totes i tots no serviran per a millorar la vida de les persones i beneficiar l’economia local. Una dècada negra i perduda que ens ha deixat com a herència enverinada un PP que ni va saber controlar la gestió de la qüestió ni va prendre les decisions polítiques encertades, ni va ser capaç d’intentar trobar una solució negociada abans que tot estiguera perdut.

La ciutadania del nostre poble rebrà a canvi de tot això deu fanecades de terreny que no poden tenir cap aprofitament que no siga l’agrari o la recuperació de la vegetació natural de la zona. Una realitat imposada pel fet que es tracta d’un paratge protegit pel Catàleg de Zones Humides des de 2002. Si en aquell moment, molt anterior a la demanda d’expropiació, s’haguera fet el que marca la llei; desclassificar el terreny i tornar-lo a la seua classificació anterior de rústic, la gent de l’Alcúdia de Crespins s’hauria estalviat pagar el que haurà de fer efectiu durant una dècada.

Unes errades agreujades pel Sr. Sicluna, actual portaveu del PP al nostre poble i alcalde en aquell moment, que va signar un document d’expropiació com a terreny urbà del que era realment rústic. Una signatura que va suposar que paguem a preu de solar el que mai serà res més que un bancal.

Una signatura que va resultar de la falta de control sobre el treball dels tècnics municipals i també de la seua incapacitat de gestió política en no haver estat capaç de negociar una solució pactada sense necessitat d’expropiació. Amb tot, no és l’únic culpable: Hi ha uns tècnics que han errat i hi ha també uns companys de partit que sabent tot això el van tornar a designar candidat a l’alcaldia. Un fet encara més greu si es té en compte que el Sr. Sicluna va amagar durant un any la sentència al poble. Un any que es va perdre i que podia haver sigut emprat en buscar solucions i acords i que va ser perdut per a que Javier Sicluna es presentara a les eleccions municipals de 2007 net de pols i palla. Una persona que es va presentar a les eleccions mentint a tot el món per tal d’ocultar la seua mala gestió no pot representar dignament ni al poble ni als votants del seu partit.

Tenim la impressió que com en tantes altres coses, com per exemple el mur que va pactar amb ADIF que partiria el nostre poble en dos, el Sr. Sicluna i les seues companyes i companys regidors no es prenen seriosament el nostre poble. Sembla que estar al govern siga més important que governar. Dues legislatures que han resultat un seguit de despropòsits que al poble li costaran molt esforç refer i reparar. Algunes com la d’ADIF s’estan intentant resoldre amb un gran treball dels nostres companys que estan a l’ajuntament i de la resta de regidores i regidors de l’equip de govern, per desgràcia altres com aquesta maleïda sentència no es poden evitar.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 + 11 =