L’Alcúdia de Crespins redueix la seua taxa de delinqüència en més d’un 22 %

Hui s’ha reunit la Junta de Seguretat per analitzar les dades de delinqüència i el treball realitzat en l’àmbit de la violència de gènere

El saló de plens de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha acollit, aquest matí, la reunió de la Junta Local de Seguretat que, presidida per l’alcalde, Roberto Granero, ha comptat amb la participació via telemàtica del Subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, la cap de la Unitat de Violència de sobre la Dona, el tinent de la caserna de la Guàrdia Civil de Canals, el subcomissari provincial de la Policia Nacional i el cap de la Policia Local de l’Alcúdia de Crespins, a més de polítics municipals i representants del voluntariat.

A la reunió, a banda d’analitzar les dades de delinqüència a la població i la incidència de robatoris, s’han abordat temes com el treball realitzat en l’àmbit de la violència de gènere al poble. “Hui s’ha celebrat la Junta de Seguretat Ciutadana que des d’aquesta regidoria convoquen tots els anys per poder col·laborar amb les forces de seguretat de l’estat per intercanviar informació i veure com solucionar tant la violència de gènere com els delictes a particulars” ha explicat l’edil de l’àrea, Pepe Garrigós que ha remarcat que des de la regidoria “estem satisfets pel que fa a la bona col·laboració que hi ha amb la Guàrdia Civil de Canals, així com pels percentatges de delinqüència que han abaixat”.

Uns percentatges en infraccions penals que segons les dades aportades s’han reduït en un 22,54 % al municipi, alhora que hi ha augment en un 15% els robatoris en habitatges. Cal remarcar que aquest augment, segons han explicat, suposen sols dues noves denúncies per sostracció en casetes agrícoles. Un percentatge inapreciable com han recalcat les forces de seguretat.

Pel que fa a l’apartat de la violència de gènere, la regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Maite Juan, ha explicat l’activitat duta a terme per la seua àrea en el qual s’han atés un total de 35 casos, dels quals 7 continuen oberts. La regidora també ha explicat la feina que s’està duent a terme amb campanyes de publicitat i conscienciació, encara que ha recordat que queda molta feina per fer. En aquest sentit, es realitzaran taules de coordinació multidisciplinària periòdiques amb el Centre de Dones 24 hores d’Elda, l’Atenció a les Víctimes de Xàtiva i el punt d’encontre familiar d’Ontinyent i Xàtiva. A més a més, s’ha renovat el protocol de col·laboració entre la Guàrdia Civil i la Policia Local en matèria de violència de gènere.

Finalment, l’alcalde ha posat de manifest el compromís per part de tots els agents implicats de “continuar treballant en aquesta línia per a detectar els possibles problemes i actuar amb totes les eines i personal especialitzat en la lluita contra la violència de gènere així com treballar conjuntament perquè la incidència de qualsevol classe de delicte siga menor al nostre municipi”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × 5 =