L’Alcúdia de Crespins rebrà 608.000 euros per a la dependència en els pròxims quatre anys

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives donarà 152.000 euros per any sufragant d’aquesta manera el 100% del servei d’atenció a la dependència

L’Alcúdia de Crespins rebrà 608.000 euros per a la dependència en els pròxims quatre anys després que en l’última sessió plenaria es votarà per unanimitat l’adhesió al Contracte-Programa de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a la col·laboració i coordinació interadministrativa i financera en matèria de serveis socials en els exercicis 2021-2024.

D’aquesta forma l’Alcúdia de Crespins rebrà 152.000 euros per any per part de la Generalitat Valenciana sufragant així el 100% del servei d’atenció a la dependència.

Per altra banda, en el mateix contracte programa, la Generalitat es compromet a atendre totes les despeses del Servei d’infància i adolescència que suposaran 189.060 euros en quatre anys i 3.355 euros per any en concepte de programes de promoció de l’autonomia personal per a persones amb diversitat funcional.

Per tot açò, la regidora de Serveis Socials, Inma Penadés, ha mostrat la seua satisfacció amb l’ajuda que rebrà el poble perquè amb aquestes subvencions «que són al 100% tenim una tranquil·litat pel que fa als serveis que prestem fins al moment, ja que tant els de dependència, com el d’infància i adolescència estaran coberts els pròxims anys».

Cal recordar que el contracte programa es tracta d’un instrument desenvolupat pel Decret 38/2020 de 20 de març del Consell i que suposa una ferramenta d’ordenació i un nou model de finançament.

En aquest sentit, existeix per part de la Generalitat Valenciana una voluntat de vertebració i organització del sistema, així com és una prioritat del govern valencià consolidar el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials com una vertadera garantia de drets de la ciutadania. Un sistema entés com la quarta pota de l’estat del benestar junt amb els sistemes de sanitat, educació i el sistema públic de pensions.

No hay comentarios

Dejar respuesta

10 − ocho =