L’Alcúdia de Crespins posa en marxa el Pla Territorial front a Emergències

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha posat en marxa, per primera vegada, el Pla Territorial Municipal front a Emergències que té per objecte obtenir la màxima protecció per a les persones, el medi ambient i els béns que puguen resultar afectats per qualsevol situació d’emergència o risc.

Al nou document s’establix per a este fi una estructura d’organització jeràrquica i funcional dels medis i recursos, tant públics com privats del municipi, que permetrà fer front en cas de situacions de risc o emergència greu.

Segons ha explicat l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Garrigós, aquest document tracta de «prevenir, informar, coordinar i gestionar totes les emergències que ens poden afectar». Amb el pla es determinen «els riscos, es valoren les accions preventives, es defineix una estructura tècnica i política, així com les funcions que ha d’assumir l’organització per tal d’actuar amb coordinació i garantint la seguretat i l’atenció a la població afectada en cas de situacions d’emergència», segons ha subratllat.

Garrigós també ha apuntat que el pla territorial que ara veu la llum «devia haver-se realitzat a partir de la llei 13/2010 de novembre de la Generalitat Valenciana, però com van comprovar quan vam aplegar al govern, el PP ho tenia oblidat en el calaix. Era una obligació per part de l’anterior equip del PP posar-lo en funcionament, no obstant això, pareix que van posposar la seua responsabilitat, malgrat estar governant fins al 2015».

Una vegada, ja redactat i aprovat, es donarà trasllat del document a l’agrupació de Protecció Civil, al cos de la Policia Local, bombers i Centre de Salut.

Finalment, l’alcalde ha recordat que al contingut del pla venen arreplegades totes les situacions que es puguen donar en qualsevol emergència. Per tant, des de l’equip govern «ens donem per satisfets perquè ja estem dins de la llei en el que respecta a emergències».

No hay comentarios

Dejar respuesta