L’alcaldessa de Canals, manté una reunió amb la Junta Local de Seguretat

El passat dilluns va tindre lloc una Junta Local de Seguretat telemàtica presidida per l’alcaldessa de Canals, Mai Castells i que va comptar amb l’assistència de Luis Felipe Martínez, subdelegat del Govern en València; Carla Mercé, representant de la subdelegació del Govern en València; Mª Àngeles Merino, cap de la unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació de Govern; Eusebio Marín, capità de la Guàrdia Civil de Canals i l’oficial cap de la Policia Local del municipi, Aritz Escobar. També va estar present el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Miquel Alventosa.

A la reunió es van posar sobre la taula diversos punts destacats a analitzar. En primer lloc, es va parar especial atenció a les víctimes de violència de gènere que hi ha a la població. En aquest respecte, les forces de seguretat van establir que ha hagut un descens dels casos respecte a l’últim any. Com a novetat, s’ha posat en marxa, de manera gratuïta, un programa que garanteix el desplaçament de les víctimes als jutjats.

Per altra banda, tant la Guàrdia Civil com Mª Àngeles Merino, van explicar els resultats satisfactoris del sistema “VioGen”, un registre de dades informàtic que permet realitzar un seguiment individualitzat de les dones maltractades en l’àmbit nacional i que aglutina els diversos operadors que intervenen en la protecció institucional de les víctimes.

En aquest respecte, l’alcaldessa, Mai Castells, assenyalava que «estem molt contents perquè també vam acordar, de manera conjunta, la implantació de diversos punts violeta fixes en el municipi perquè les dones hi puguen acudir sempre que ho necessiten».

Un altre punt important de la reunió va ser la presa de mesures per a evitar l’augment de robatoris en les zones disseminades amb la col·locació de càmeres de seguretat i reunions continuades amb els veïns i veïnes per a informar de la situació.

Per últim, també es va comentar la pujada de casos de ciberdelinqüència i d’estafes en general, i per aquest motiu, es durà a terme diverses xarrades enfocades sobretot a la gent més major per a evitar ser enganyades.

Augment de controls policials

El passat cap de setmana, la Policia Local de Canals va intensificar el control sobre els adolescents.

Fonts policials han comentat que unes setmanes enrere es van posar en contacte amb ells diversos pares i mares preocupades per la venda d’alcohol a menors.

Per tant, donada la preocupació i gravetat de la situació van reforçar la vigilància i seguiment als menors en els llocs on solen reunir-se. Una vegada comprovada la certesa dels fets, es va interposar la corresponent denúncia a la Conselleria de Sanitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta