L’Albereda de Xàtiva acull una exposició amb peces de col·leccionista del Trofeu de Velocitat Fira d’Agost

En el primer dia de Fira trobem a faltar el soroll de les motos. Són dos anys sense poder gaudir de la carrera

Es poden trobar motocicletes històriques i altres elements com ara jupetins, cascs, guants o cartells històrics vinculats a la prova urbana més antiga d’Espanya

L’Albereda Jaume I alberga durant aquests dies una exposició dedicada al Trofeu de Velocitat Fira d’Agost de Xàtiva, la prova urbana de motociclisme més antiga d’Espanya, que per segon any consecutiu no s’ha pogut celebrar a causa de la pandèmia.

La mostra, organitzada pel Club MotoRuta Xàtiva, recorda el passat i el present de la carrera mitjançant l’evolució amb el pas dels anys, amb la presència de motos participants al llarg de la història del trofeu, cartells anunciadors, cobertes de llibres, fotografies i altres elements que han envoltat la carrera urbana més antiga d’Espanya.

Entre les motocicletes que es poden veure es troben les de campions i pilots reconeguts com ara Ricardo Tormo, César Gracia, Javi Oltra “Barrina”, Andrés Sanchez Marín, Francisco Román, Paco “Soqueta”, Paco González, Moisés Giménez, Rafa Ballester, José Luis Macías, Vicente Ferrer, Javier Beneyto o Bernat Martínez (pilot amb més victòries a Xàtiva). També es poden trobar jupetins de competició, guants, trofeus, cascs o cartelleria.

«En el primer dia de Fira trobem a faltar el soroll de les motos. Són dos exercicis sense poder gaudir de la carrera però estic segur de que el proper any podrem gaudir d’aquella 69edició. Aquesta exposició manté viva la flama de la nostra carrera i mostra algunes de les joies històriques vinculades a la prova», ha destacat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha manifestat que «com a ajuntament no podem fer altra cosa que seguir recolzant la carrera per a que continue sent un referent en el motociclisme urbà, amb la voluntat de poder tornar a gaudir de la carrera el proper any.»

Per la seua part, el president del Club MotoRuta Xàtiva Toni Sarrión ha donat les gràcies al consistori «per fer possible aquesta exposició i per mantenir viva la història del motociclisme de Xàtiva també aquest any, encara que no podem fer la carrera. Aquesta és la carrera urbana més antiga d’Espanya, pel que el suport de l’Ajuntament és important per a poder mantindre-la viva».

No hay comentarios

Dejar respuesta